ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Αποκαλυπτήρια και απειλές κατά ΥΠΕΞ από τους Τούρκους χάκερ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Απειλές ότι θα προχωρήσουν σε νέες επιθέσεις εναντίον ελληνικών κυβερνητικών sites εκτόξευσαν οι Τούρκοι χάκερ που, σύμφωνα με όσα οι ίδιοι υποστηρίζουν, ευθύνονται για τις πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις σε ιστοσελίδες ελληνικών οργανισμών, μεταξύ των οποίων η σελίδα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησαν στον ΣΚΑΙ, οι Τούρκοι δεν διστάζουν να απειλήσουν ακόμη και με διαρροή στοιχείων του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, τα οποία, όπως ισχυρίζονται έχουν περιέλθει στην κατοχή τους.

Αυτοαποκαλούμενοι ως «Πολεμιστές του Διαδικτύου», οι Τούρκοι χάκερ ισχυρίζονται ότι αιτία των επιθέσεων που έχουν εξαπολύσει είναι «οι άδικες αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης για τα οκτώ μέλη της FETO», δηλαδή για τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που καταζητούνται από τις τουρκικές Αρχές ως πραξικοπηματίες.

Υποστηρίζουν μάλιστα ότι η οργάνωσή τους, που όπως ισχυρίζονται αριθμεί χιλιάδες μέλη, έχει τη δυνατότητα να «κατεβάσει» και άλλες σελίδες ελληνικών φορέων και οργανισμών και ότι αυτό θα εξαρτηθεί το επόμενο διάστημα «από τις αποφάσεις σχετικά με τους γκιουλενιστές».

Οι χάκερ, 35άρηδες στην πλειονότητά τους, ανέφεραν ότι έλαβαν ιδιαίτερα μέτρα ασφαλείας προκειμένου να παραχωρήσουν τη συνέντευξη, ενώ κινηματογραφούσαν και εκείνοι τη συζήτηση με τον δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ, Μανώλη Κωστίδη, ο οποίος και έφερε στο φως τη δημοσιότητας το θέμα. 

Απάντηση ΥΠΕΞ

«Ανάλογα περιστατικά αντιμετωπίζονται άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες» απάντησαν πηγές του υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με ισχυρισμούς τούρκων χάκερ, ότι θα μπορούσαν να «εισβάλουν» και στο ελληνικό υπουργείο.

Οι ίδιες πηγές τόνισαν επίσης ότι η ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ "ουδέποτε έπαψε να λειτουργεί".

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ