ΚΟΣΜΟΣ

Σομαλία: Ενοπλοι απήγαγαν γερμανίδα εργαζόμενη στον Ερυθρό Σταυρό

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Αγνωστοι ένοπλοι απήγαγαν μια γερμανίδα υπήκοο, ανώτερο στέλεχος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ), εισβάλλοντας στα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης αρωγής στη Μογκαντίσου, την πρωτεύουσα της Σομαλίας, γνωστοποίησαν η αστυνομία και συνάδελφοί της.

«Λάβαμε την αναφορά μερικά λεπτά μετά την απαγωγή της και τώρα ψάχνουμε όλη την περιοχή. Ελπίζουμε πως θα τη βρούμε», δήλωσε ο Μοχάμεντ Χουσέιν, αξιωματικός της σομαλικής αστυνομίας, στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Μέλη του προσωπικού της ΔΕΕΣ ανέφεραν ότι οι απαγωγείς άρπαξαν τη γυναίκα μέσα από το κτίριο της οργάνωσης και βγήκαν από την πίσω πόρτα, αποφεύγοντας το προσωπικό ασφαλείας στην κύρια είσοδο.

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η συνοικία όπου έγινε η απαγωγή αποκλείστηκε από αστυνομικούς και άνδρες των σωμάτων ασφαλείας αμέσως μετά.

Επρόκειτο για τη δεύτερη επίθεση εναντίον στελεχών οργανώσεων περίθαλψης και ανθρωπιστικής βοήθειας στη Σομαλία μέσα σε ισάριθμες ημέρες. Την Τρίτη, άγνωστοι πυροβόλησαν και σκότωσαν μια σομαλή εργαζόμενη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στο Μογκαντίσου.

Η εργαζόμενη του ΠΟΥ, η οποία είχε την έδρα της στην πόλη Μπαϊντόα, 245 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μογκαντίσου, είχε πάει στην πρωτεύουσα για να αγοράσει διάφορα είδη από την αγορά Μπακαρά ενόψει του γάμου της όταν οι άγνωστοι την πυροβόλησαν, σύμφωνα με έναν συγγενή της.

Το κίνητρο της δολοφονίας της Μαριάν Αμπντουλάχι δεν είναι σαφές. Οι δολοφόνοι της διαφεύγουν τη σύλληψη.

Στη Σομαλία, στο Κέρας της Αφρικής, επικρατεί χαοτική κατάσταση από το 1991, όταν πολέμαρχοι ανέτρεψαν τον Σιάντ Μπαρέ πριν στραφούν ο ένας εναντίον του άλλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ