ΕΛΛΑΔΑ

Αδειες σε ΣΚΑΪ, Star, Ant1, Alpha και Ε από το ΕΣΡ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Τηλεοπτικές άδειες

Ομόφωνα χθες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ανακήρυξε τους πέντε προσωρινούς δικαιούχους για τη χορήγηση αδειών παρόχων ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου εθνικής εμβέλειας. Πρόκειται για τις εταιρείες:

• Ειδήσεις Ντοτ Κομ Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική και Εμπορική Εταιρεία παροχής Πληροφοριών Ενημέρωσης (ΣΚΑΪ).

• Νέα Τηλεόραση Α.Ε. (Star Channel).

• Alpha Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε. (Alpha).

• Antenna TV Α.Ε. (Ant1).

• Ραδιοτηλεοπτική A.E. (E TV).

Η Ραδιοτηλεοπτική Αρχή έκρινε, επίσης ομόφωνα, πως δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου και «δεν πρέπει να γίνει δεκτή η αίτηση της εταιρείας “Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε.”». Πληροφορίες αναφέρουν πως υπήρχε ζήτημα με τα κεφάλαια της εταιρείας με έδρα την Κύπρο, που μέσω άλλης εταιρείας ελέγχει την «Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε.». Υπενθυμίζεται πως το ΕΣΡ έχει ήδη αποφασίσει πως πρέπει να διακοπεί η λειτουργία του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Η διαδικασία χορήγησης των αδειών ολοκληρώνεται μετά το στάδιο της υποβολής των ενστάσεων και την ανακήρυξη των οριστικών αδειούχων από το ΕΣΡ. Θα μεσολαβήσει όμως, αύριο Παρασκευή, η συνεδρίαση της Ολομέλειας του ΣτΕ με μείζονα σύνθεση, επί των προσφυγών που κατέθεσαν κατά της προκήρυξης, οι εταιρείες Νέα Τηλεόραση, Ειδήσεις Ντοτ Κομ, Αntenna TV, Alpha Δορυφορική και Τηλέτυπος.

Έντυπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ