Στο 40% η αύξηση εσόδων από real estate για Βιοχάλκο το 2017

Στο 40% η αύξηση εσόδων από real estate για Βιοχάλκο το 2017

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάπτυξη ενός πάρκου αναψυχής, το οποίο θα πλαισιώσει το υφιστάμενο εμπορικό κέντρο Mare West στην Κόρινθο και θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την ελκυστικότητά του ως προορισμού των κατοίκων της βορειοανατολικής Πελοποννήσου, δρομολογεί, μεταξύ άλλων, για το αμέσως προσεχές διάστημα η διοίκηση του ομίλου Βιοχάλκο. Ηδη, το κέντρο που λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2015 στην ευρύτερη περιοχή της Κορίνθου, κατέγραψε αύξηση της επισκεψιμότητας κατά 8% το 2017, ενώ εκμισθώθηκαν επιπλέον 250 τ.μ. επιφανειών.

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις του ομίλου για το 2017, τα έσοδα από τη δραστηριότητα στον κλάδο των ακινήτων αυξήθηκαν κατά 40% σε σχέση με το 2016 και ανήλθαν σε 9,2 εκατ. ευρώ. Ασφαλώς, τα δύο εμπορικά κέντρα, το Mare West και το River West, είχαν καθοριστική συμβολή στην εξέλιξη αυτή. Ωστόσο, η μεγαλύτερη άνοδος οφείλεται κυρίως στη συνεργασία του ομίλου με τη Zeus International αναφορικά με τα ακίνητα στην Πλατεία Καραϊσκάκη. Ηδη, από τον Δεκέμβριο του 2016 ξεκίνησε η λειτουργία του ξενοδοχείου Wyndham Grand Athens σε ακίνητο της Βιοχάλκο, ενώ παράλληλα η Zeus προχώρησε σε μια ακόμα μίσθωση ακινήτου της Βιοχάλκο στην ευρύτερη περιοχή. Ο λόγος για το κτίριο Κ29 στην Αγ. Κωνσταντίνου, το οποίο από τον φετινό Ιανουάριο λειτουργεί ως συγκρότημα επιπλωμένων κατοικιών που απευθύνονται σε ένα πιο νεανικό κοινό, το οποίο επιλέγει τις βραχυχρόνιες μισθώσεις για τη διαμονή του.

Αναφορικά με το εμπορικό κέντρο River West, η διοίκηση της Βιοχάλκο εξετάζει διάφορα σενάρια επέκτασής του σε όμορα οικόπεδα μέσω χρήσεων εμπορίου ή αναψυχής, παράλληλα με τον φετινό στόχο εκμίσθωσης επιπλέον 3.000 τ.μ. σε νέα διεθνή εμπορικά σήματα και αλυσίδες, προκειμένου να επιτευχθεί πληρότητα 100% (από 97% σήμερα). Υπενθυμίζεται ότι κατά το 2017, το River West και το γειτνιάζον ΙΚΕΑ υποδέχθηκαν 4,7 εκατ. επισκέπτες, αριθμός που αποτελεί ιστορικό υψηλό. Αντίστοιχα, τα έσοδα από μισθώματα κατέγραψαν άνοδο κατά 12%.

Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος έχει καταθέσει φάκελο σύστασης επενδυτικής εταιρείας ακινήτων (ΑΕΕΑΠ) στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ήδη από τον προηγούμενο Ιούνιο, και αναμένει τη σχετική έγκριση το επόμενο διάστημα. Η νέα εταιρεία θα φέρει την επωνυμία Noval και θα περιλαμβάνει, εκτός απροόπτου, τόσο τα προαναφερθέντα ακίνητα, όσο και κτίρια γραφείων του ομίλου Βιοχάλκο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή