Μάχη με τον καρκίνο δίνει ο Χένρικσεν

Μάχη με τον καρκίνο δίνει ο Χένρικσεν

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η είδηση ότι ο Ρενέ Χένρικσεν δίνει την πιο μεγάλη μάχη της ζωής του ήταν ακόμη μία πινελιά θλίψης μέσα στις τόσες που καιρό τώρα πληγώνουν τους φίλους του Παναθηναϊκού. Ο Δανός, πρώην αμυντικός των «πρασίνων» από το 1999 μέχρι το 2005, αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με πολλαπλό μυέλωμα, μια πολύ σπάνια μορφή καρκίνου του μυελού των οστών, χωρίς να απειλείται η ζωή του άμεσα αλλά και χωρίς να έχει ελπίδες ίασης, όπως δήλωσε ο ίδιος: «Ξεκίνησα χημειοθεραπείες και μια θεραπεία με βλαστοκύτταρα που ολοκληρώνεται τον Αύγουστο, ελπίζοντας ότι η νόσος θα ξεκουραστεί. Πρόκειται για ασθένεια που δεν μπορεί να θεραπευτεί, αλλά μπορώ να ζήσω για πολλά χρόνια. Με ενοχλεί ότι δεν μπορώ να… κερδίσω, ότι δεν μπορώ να την ξεπεράσω. Μπορώ, όμως, να τη μειώσω στο ελάχιστο, να παίξω τουλάχιστον για την ισοπαλία».

Η δυσάρεστη είδηση προκάλεσε πολλά μηνύματα συμπαράστασης στον Χένρικσεν, από απλούς φιλάθλους, ομάδες, παλιούς του συμπαίκτες και φίλους. «Ενας από τους πλέον αγαπητούς ποδοσφαιριστές, που τίμησαν με την αγωνιστική και όχι μόνο παρουσία τους τον Παναθηναϊκό και τα ελληνικά γήπεδα, με θάρρος περισσό ανακοίνωσε πως διαγνώστηκε με πολλαπλό μυέλωμα. Ο Ρενέ Χένρικσεν θα είναι ο νικητής σε έναν ακόμα αγώνα υψηλών απαιτήσεων. Οι ευχές όλων για γρήγορη και επιτυχή έκβαση είναι μαζί του», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο Παναθηναϊκός, για να ακολουθήσουν ο ΠΑΟΚ με το μήνυμα «Μείνε δυνατός. Μην τα παρατάς», ο Ολυμπιακός με την ανάρτηση του Κώστα Καραπαπά «Δύναμη και περαστικά στον Ρενέ Χένρικσεν» και η ΑΕΚ με τη δήλωση του Ανδρέα Δημάτου: «Yπήρξε ένα πραγματικό κόσμημα και από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά πρότυπα για όλους με την ποδοσφαιρική του θητεία στον Παναθηναϊκό. Τον θαύμασαν οι… δικοί του, υποκλίθηκαν στην προσωπικότητά του και οι αντίπαλοι. Ο καρκίνος δεν αποτελεί σοκ για κανέναν. Αποτελεί ευκαιρία για μάχη. Και ο Ρενέ έχει αποδείξει ότι είναι μαχητής! Οι ευχές μας μαζί του προκειμένου να κατακτήσει μία ακόμα μεγάλη νίκη. Σε αυτές τις μάχες δεν υπάρχουν αντίπαλα στρατόπεδα, υπάρχουν μόνο νικητές!».

• Με νέα αφαίρεση 3 βαθμών απειλείται ο Παναθηναϊκός μετά την εκδίκαση της προσφυγής του Εσιέν για καθυστερούμενες δόσεις ύψους περίπου 100 χιλ. ευρώ. Στο θέμα του Βέμερ δεν υπήρξε κάποια εξέλιξη, παρότι ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά. Η προθεσμία αποπληρωμής του ή νέου διακανονισμού είναι μέχρι τη Δευτέρα.

• Παρά τις διαβεβαιώσεις, ούτε χθες είδαν χρήματα στον λογαριασμό τους οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Εκαναν την πρωινή προπόνηση περιμένοντας χρήματα μέχρι το απόγευμα, αλλά δεν τα είδαν, κι αν δεν τα δουν ούτε σήμερα, όπως τους διαβεβαίωσε εκ νέου η διοίκηση, θα προχωρήσουν ξανά σε αποχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή