H ΙΒΜ Ελλάδος πέτυχε αύξηση εσόδων 30% μεταξύ 2014-2018

H ΙΒΜ Ελλάδος πέτυχε αύξηση εσόδων 30% μεταξύ 2014-2018

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ογδόντα χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά έκλεισε η IBM Ελλάδος και η διοίκηση της επιχείρησης χθες παρουσίασε την πορεία των τελευταίων ετών, αλλά και τη στρατηγική και τα βήματα που θα γίνουν στο μέλλον. Μιλώντας ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Σπύρος Πουλίδας, σημείωσε ότι η IBM στην Ελλάδα ήρθε το 1937 και έκτοτε, χάρις στην τεχνολογία και την τεχνογνωσία της, έχει συμβάλει καθοριστικά στον εκσυγχρονισμό της. Αναφορικά με την τελευταία δεκαετία, η IBM κέρδισε μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα, δεδομένου ότι την περίοδο 2014-2018 πέτυχε (συσσωρευτική) αύξηση εσόδων της τάξης του 30%. Ταυτόχρονα η ελληνική αγορά συρρικνώθηκε περίπου 50% στη διάρκεια της ύφεσης. Πάντως, για φέτος ο κ. Πουλίδας εμφανίσθηκε αισιόδοξος για την πορεία της αγοράς, σημειώνοντας ότι το 2018 θα είναι η χρονιά ανάκαμψης της πληροφορικής στη χώρα μας.

Σημαντικό ρόλο στη θετική πορεία της IBM διαδραμάτισαν τα δύο κέντρα καινοτομίας που δημιουργήθηκαν στη χώρα μας μετά το 2014. Πρόκειται για το Κέντρο Εξειδίκευσης Μεγάλου Ογκου Δεδομένων (Big Data & Business Analytics) και το Κέντρο Παροχής Υπηρεσιών για την υποστήριξη των τεχνολογικών υποδομών της αμερικανικής πολυεθνικής Dow Chemical διεθνώς. Τα δύο κέντρα έχουν ενταχθεί στο δίκτυο κέντρων εξειδίκευσης της ΙΒΜ και εξασφαλίζουν τη μεταφορά τεχνογνωσίας και τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας στη χώρα μας. «Μετά το 2010», είπε ο κ. Πουλίδας, «όχι μόνον μείναμε στην Ελλάδα, αλλά επεκταθήκαμε».

Συνολικά 65 υψηλού επιπέδου μηχανικοί απασχολούνται στα δύο κέντρα καινοτομίας, σε σύνολο 300 εργαζομένων που απασχολεί άμεσα η εταιρεία στην Ελλάδα. Παράλληλα, απασχολεί άλλους 300 μηχανικούς και επιστήμονες μέσα από τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον, η IBM Hellas εστιάζεται στο χαρτοφυλάκιο ολοκληρωμένων λύσεων και υπηρεσιών που παρέχουν ο μεγάλος όγκος δεδομένων (big data), το υπολογιστικό νέφος (cloud) και οι ευφυείς και γνωσιακές λύσεις (cognitive solutions) και η τεχνητή νοημοσύνη. «Είμαστε υπερήφανοι για τα 80 χρόνια παρουσίας της ΙΒΜ στην Ελλάδα», σχολίασε ο κ. Πουλίδας, προσθέτοντας ότι «η εταιρεία απασχολεί στη χώρα ένα σημαντικότατο ανθρώπινο δυναμικό υψηλών προδιαγραφών –σε μεγάλο ποσοστό μηχανικοί και επιστήμονες πληροφορικής–, οι οποίοι σχεδιάζουν, υλοποιούν και υποστηρίζουν πολυσύνθετα και καινοτόμα έργα σε μεγάλους οργανισμούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή