Τελευταία στροφή και στο Γιουρόπα Λιγκ

Τελευταία στροφή και στο Γιουρόπα Λιγκ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απόψε βγαίνουν και τα δύο εισιτήρια του τελικού του Γιουρόπα Λιγκ, με τις Ατλέτικο Μαδρίτης και Μαρσέιγ να είναι τα θεωρητικά φαβορί με βάση τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων την προηγούμενη Πέμπτη.

Στο «Γουάντα Μετροπολιτάνο» της Μαδρίτης η Αρσεναλ χρειάζεται οπωσδήποτε γκολ για να μη δει το Τσάμπιονς Λιγκ της επομένης σεζόν από τον… καναπέ, καθώς η Ατλέτικο επέστρεψε την προηγούμενη εβδομάδα από το Λονδίνο με ισοπαλία 1-1.

Ο προπονητής των «κολτσονέρος» Ντιέγκο Σιμεόνε σκοπεύει να… πονοκεφαλιάζει την άμυνα των «κανονιέρηδων» από το πρώτο λεπτό, βάζοντας ως βασικό των Ντιέγκο Κόστα, αντί του Κέβιν Γκαμεϊρό στο πλάι του Αντουάν Γκριεσμάν, σκόρερ του κρίσιμο τέρματος στο «Εμιρεϊτς». Ωστόσο, πρέπει να βρει μια λύση για την απουσία του τιμωρημένου δεξιού αμυντικού Σίμε Βρσάλικο.

Η Αρσεναλ βλέπει τα μεγάλα αστέρια της, όπως οι Μεσούτ Οζίλ, Αλεξάντρ Λακαζέτ, Τζακ Γουίλσιρ κ.λπ., να επιστρέφουν έχοντας μείνει εκτός του αγώνα πρωταθλήματος με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς η πρόκριση στον τελικό έχει μεγάλη σημασία για τον σύλλογο στο «κύκνειο άσμα» του Αρσέν Βενγκέρ.

Σε μια εντυπωσιακή αποκάλυψη προέβη ο Γκανέζος μέσος της Ατλέτικο Τόμας Παρτέι. Ο 24χρονος παίκτης είπε σε συνέντευξή του χθες ότι η ισπανική ομάδα ήταν καλά προετοιμασμένη να αγωνιστεί με παίκτη λιγότερο στον πρώτο αγώνα, όπως και έγινε επί 80 λεπτά, καθώς την προηγουμένη του ματς στο «Εμιρεϊτς» ο κ. Σιμεόνε είχε φροντίσει να παίξει οικογενειακό διπλό με τη βασική ομάδα να αγωνίζεται με 10 εναντίον 11 λόγω της αποβολής του Βρσάλικο.

Στον άλλο ημιτελικό, η Μαρσέιγ έχει το προβάδισμα από το 2-0 του «Βελοντρόμ», αλλά στην αποψινή ρεβάνς στο Σάλτσμπουργκ θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Κώστα Μήτρογλου. Ο τραυματισμός του Ελληνα διεθνούς επιθετικού είναι πιθανόν να του στερήσει τη συμμετοχή και στον τελικό εφόσον οι Φωκαείς αντέξουν τη μεγάλη πίεση που ασκεί η έδρα της αυστριακής ομάδας, όπως έμαθαν καλά η Λάτσιο και η Ντόρτμουντ, μεταξύ άλλων φέτος. «Οφείλουμε να πιστέψουμε στους εαυτούς μας, 30.000 φίλαθλοι θα είναι εκεί και αξίζουν ένα καλό θέαμα», δήλωσε ο Γερμανός τεχνικός της Σάλτσμπουργκ Μάρκο Ρόζε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή