Πολιτική θύελλα από τη σύγκρουση κυβέρνησης – Μαρινάκη

Πολιτική θύελλα από τη σύγκρουση κυβέρνησης – Μαρινάκη

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε γενικευμένη πολιτική αντιπαράθεση εξελίσσεται η σύγκρουση της κυβέρνησης με τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, έπειτα από τη δήλωση του τελευταίου, αργά το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με την οποία έχει συναντηθεί πολλές φορές με τον κ. Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου και έχει βοηθήσει την κυβέρνηση. Η αναφορά αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο, προκάλεσε την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που έθεσαν ερωτήματα προς την κυβέρνηση για τη σχέση της με τον συγκεκριμένο επιχειρηματία. Από την πλευρά της κυβέρνησης δεν υπήρξε απάντηση ευθέως σε όσα ανέφερε ο κ. Μαρινάκης. Το Μαξίμου επέμεινε με τις ανακοινώσεις του, χθες, στη γραμμή ότι ο κ. Μαρινάκης ταυτίζεται με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επικεντρώθηκε, αντί άλλης απάντησης, σε επίθεση προς την πλευρά της Ν.Δ. Μάλιστα, για άλλη μία φορά από το πρωθυπουργικό περιβάλλον η σύγκρουση του κ. Μαρινάκη με την κυβέρνηση αποδόθηκε σε ένδεια πολιτικών επιχειρημάτων από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από την πλευρά της Ν.Δ., σε σχετική ανακοίνωση, μεταξύ άλλων, καλείται ο πρωθυπουργός «να ενημερώσει τους πολίτες πόσες φορές έχει συναντηθεί μαζί του (σ.σ.: με τον κ. Μαρινάκη) και τι ακριβώς συζήτησαν. Και ο κ. Μαρινάκης οφείλει να πει δημοσίως ποια είναι η βοήθεια που πρόσφερε στην κυβέρνηση, όπως υποστήριξε στη δημόσια επιστολή του», προστίθεται.

«Καθαρές απαντήσεις»

Ερωτήματα για την υπόθεση διατύπωσε και το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο, παραπέμποντας στη δήλωση Μαρινάκη για συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, αναφέρει: «Τι συζήτησαν άραγε; Για την καταπολέμηση της διαπλοκής; Και με ποιον τρόπο βοήθησε ο επιχειρηματίας; Μα καλά λόγια;». Και, σε συνέχεια των ερωτημάτων αυτών, το Κίνημα Αλλαγής καταλήγει αναφέροντας ότι «περιμένουμε καθαρές απαντήσεις από τον κ. Τσίπρα. Και όχι για μια ακόμα φορά την μπάλα στην εξέδρα».

Το Μέγαρο Μαξίμου επανήλθε, έπειτα από τα ερωτήματα που ετέθησαν, και επέλεξε να απαντήσει επικεντρώνοντας στη Ν.Δ. Στη σχετική ανακοίνωση, όσον αφορά τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον κ. Μαρινάκη, αναφέρεται ότι «σημασία δεν έχει εάν ο πρωθυπουργός συναντά επιχειρηματίες κατόπιν αιτήματός τους, αλλά εάν αποδέχεται να τους ευνοήσει για να έχει την υποστήριξη των Μέσων τους». Σε υψηλούς τόνους ήρθε η απάντηση από την πλευρά της Ν.Δ., με την επισήμανση ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν θα ασχοληθεί άλλο με μια απελπισμένη παρέα αδίστακτων εξουσιομανών που επιδιώκουν να σύρουν τη χώρα στη λάσπη».

Το θέμα, όπως ήταν αναμενόμενο, συζητήθηκε και στη Βουλή, όπου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Νίκος Δένδιας, με αφορμή την πρώτη ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού, η οποία και πυροδότησε την εν λόγω αντιπαράθεση, έθεσε ερωτήματα σχετικά με τη διάκριση των εξουσιών, υπογραμμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός της χώρας εκφράζει κρίσεις επί εκκρεμούς δικαστικής υποθέσεως. Προσέθεσε πως αυτή η συμπεριφορά ροκανίζει το συνολικό θεσμικό κλαδί της χώρας. «Δεν λειτουργεί υπέρ της κυβέρνησης και εναντίον της αντιπολίτευσης. Λειτουργεί εις βάρος συνολικά της Δημοκρατίας», παρατήρησε σχετικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή