Επενδύσεις 20 εκατ. φέτος από Intercontinental ΑΕΕΑΠ

Επενδύσεις 20 εκατ. φέτος από Intercontinental ΑΕΕΑΠ

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ετησιοποιημένα έσοδα από μισθώματα ύψους 7,4 εκατ. ευρώ προβλέπει για το τρέχον έτος η διοίκηση της Intercontinental International ΑΕΕΑΠ, μετά τις πρόσφατες προσθήκες νέων ακινήτων και χωρίς να υπολογίζονται οι νέες μισθώσεις που δρομολογούνται για τα οικιστικά ακίνητα που έχουν προστεθεί τους τελευταίους μήνες στο χαρτοφυλάκιο της εισηγμένης εταιρείας της οικογένειας Χαλικιά. Πρόκειται για άνοδο της τάξεως του 25%, καθώς κατά το 2017, τα αντίστοιχα έσοδα (σε επίπεδο ομίλου) είχαν διαμορφωθεί σε 5,9 εκατ. ευρώ, επίσης αυξημένα έναντι των 4,7 εκατ. ευρώ του 2016. Από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει αποκτήσει δύο νέα κτίρια γραφείων, αλλά και διαμερίσματα πολυτελούς χαρακτήρα, με το συνολικό ύψος των επενδύσεων να ανέρχεται σε περίπου 12 εκατ. ευρώ, ενώ υπάρχει και διαθέσιμη ρευστότητα της τάξεως των 8,5 εκατ. ευρώ, που προβλέπεται να αξιοποιηθεί πλήρως κατά τη διάρκεια του έτους.

Οπως ανακοίνωσε, χθες, η εταιρεία, ολοκληρώθηκε και ως προς το τυπικό της σκέλος η απόκτηση ενός νέου κτιρίου γραφείων στο Μαρούσι, στη συμβολή των οδών Νικ. Ζεκάκου 18 και Κων. Καραμανλή. Η συναλλαγή ανήλθε σε 7,5 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για κτίριο επιφάνειας 3.590 τ.μ., το οποίο ολοκληρώθηκε το 2010 και διαθέτει σημαντικές τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας. Σύμφωνα με τον κ. Μάριο Αποστολίνα, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, το κτίριο είναι πλήρως μισθωμένο στον όμιλο FrieslandCampina, ο οποίος μάλιστα πρόσφατα προχώρησε στην ανανέωση του υφιστάμενου μισθωτηρίου συμβολαίου για περίοδο 10 ετών, με υψηλότερη τιμή ενοικίασης. Πωλητές ήταν ένας όμιλος κατασκευαστών, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι οικογένειες Γιόκαρη και Λεβαντή.

Παράλληλα, συνεχίζονται και οι επενδύσεις στην αγορά κατοικίας, καθώς αποτελεί στρατηγική στόχευση η εκμίσθωση πολυτελών διαμερισμάτων σε στελέχη επιχειρήσεων από το εξωτερικό. Οπως τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολίνας, «θεωρούμε πως η αγορά των κατοικιών υψηλών προδιαγραφών σε στρατηγικά σημεία της Αθήνας παραμένει θεσμικά ανεξερεύνητη. Εκτός από τις πιθανές οικονομίες κλίμακας, υπάρχει πεδίο δημιουργίας υπεραξίας μέσω επαγγελματικής διαχείρισης». Η πιο πρόσφατη προσθήκη αφορούσε την απόκτηση ενός διαμερίσματος 265 τ.μ., τρίτου ορόφου, με θέα τον Υμηττό και το Χίλτον, στη συμβολή της Λ. Βασ. Σοφίας 79 και Βλαδίμηρου Μπένση (περιοχή ΝΙΜΤΣ). Το τίμημα ανήλθε σε 550.000 ευρώ, ενώ η αντικειμενική αξία του ακινήτου είναι σχεδόν διπλάσια και συγκεκριμένα 913.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή