ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Ο κ. Τσίπρας να περάσει και έξω από το κόκκινο χαλί

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

«Θα πρέπει ο Αλέξης Τσίπρας να περάσει έξω από το κόκκινο χαλί, να δει έξω από τις φιέστες και να αντικρίσει τα πραγματικά προβλήματα» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης  με αφορμή την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Λέσβο για το αναπτυξιακό συνέδριο που πραγματοποιείται στο νησί.

Αν και δε νομίζω ότι είναι εύκολο με τόσο αστυνομικό κλοιό γύρω του, συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αlpha 9.89 επανέλαβε ότι τα σημαντικά προβλήματα του νησιού έχουν να κάνουν με την ανικανότητα της κυβέρνησης και τη γραφειοκρατία του κράτους, καθώς η Ε.Ε. έχει δώσει χρήματα από τον Σεπτέμβριο για τις δομές φιλοξενίας μεταναστών, αλλά ακόμα δεν έχουν εκταμιευτεί. «Γιατί δεν εκταμιεύονται; Γραφειοκρατία από τον Σεπτέμβριο; Υπάρχει ένα διοικητικό σύστημα, κομματικό, που εναλλάσσεται ανάλογα με τις κυβερνήσεις, το οποίο φρενάρει τα λογικά πράγματα που θα έπρεπε να γίνουν στην χώρα» συμπλήρωσε.

Υπογράμμισε μάλιστα πως «πρέπει να επιστρέψουμε στα σημαντικά της ατζέντας. Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις, χρειάζεται αλλαγή πολιτικής» τόνισε.

«Αν το πολιτικό σύστημα δεν είναι έτοιμο για μεγάλες αλλαγές, μεγάλες μεταρρυθμίσεις, θα ζούμε τα προβλήματα των προηγουμενων χρόνων ξανά και ξανά. Και η κυβερνητική αλλαγή πρέπει να μπει στο πλαίσιο αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης και συμπλήρωσε «Επιμένω: κάποια προβλήματα πρέπει να αλλάξουν σήμερα και να μην περιμένουμε τις εκλογές, καθώς από μόνες τους δεν αλλάζουν το πρόβλημα της χώρας». Και έκανε ευθεία αναφορά στο θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης, ώστε να αλλάξει ο νόμος περι ευθύνης υπουργών αν και «η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά να το αλλάξουμε μετά τις εκλογές».

Μεταρρυθμίσεις, υπογράμμισε, επιβάλλεται να γίνουν, ώστε να αντιμετωπιστούν παθογένειες, όπως η υπερφορολόγηση και το άδικο φορολογικό σύστημα, η απουσία δικαιοσύνης, το κομματικό κράτος και η γραφειοκρατία.

Οπως είπε «δεν θα έρθουν μικρές και μεγάλες δουλειές όταν οι πολίτες νιώθουν ότι υπάρχει ένα άδικο φορολογικό σύστημα, όταν νιώθουν ότι υπάρχει μία γραφειοκρατία, όταν νοιώθουν ότι υπάρχει απουσία δικαιοσύνης».

Και επεσήμανε πως ο κόσμος υποφέρει από τους φόρους αυτή την στιγμή. Υπάρχουν άνθρωποι του πληρώνουν το 70% του εισοδήματος τους στο κράτος σε εισφορές και σε φόρους, κάτι που είναι εντελώς αντιπαραγωγικό και δεν μπορεί να συνεχίζεται.

Σε ότι αφορά στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν μετά τον Αύγουστο, ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε λόγο για την αναγκαιότητα μιας πιστοληπτικής γραμμής αμύνης, ώστε, όπως τόνισε, «να ξέρουν οι αγορές και οι δανειστές ότι μπορεί η χώρα να βρει και από αλλού λεφτά. Αλλιώς θα υπάρχει μια άγρια συμπεριφορά εναντίον της Ελλάδας».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε πως, δεν το θεωρεί «τελειωμένο» και επανέλαβε τη σημασία συνεργασίας με τους Βόρειους γείτονες μας καθώς «αν κλείσουμε εμείς τις πόρτες στα Σκόπια σήμερα, θα γίνουν προτεκτοράτο των Τούρκων».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ