Μειοψηφική συμμετοχή στη Lariplast απέκτησε η DECA

Μειοψηφική συμμετοχή στη Lariplast απέκτησε η DECA

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε επενδύσεις στην Ελλάδα θα διοχετευθούν τα 5,4 εκατ. ευρώ τα οποία τοποθέτησε μέσω αύξησης κεφαλαίου στη Λάριπλαστ AEΒΕΕ (Lariplast) η DECA Investments, διαχειριστής του επενδυτικού κεφαλαίου Diorama Investments Sicar. Η DECA αποκτά στρατηγική μειοψηφική συμμετοχή στην εταιρεία που παράγει πλαστικά ποτήρια και πώματα, τα οποία χρησιμοποιούνται κυρίως στην κατανάλωση κρύων και ζεστών ροφημάτων. Με κύκλο εργασιών της τάξης των 30 εκατ. ευρώ και λειτουργικά κέρδη ύψους 5,7 εκατ. ευρώ ο όμιλος Lariplast, συμφερόντων του Γιάννη Τσερέπα, έχει παραγωγική δραστηριότητα στη Λάρισα και στο Μαρλ, στη βορειοανατολική Γαλλία.

Η Lariplast εξάγει σε 20 χώρες, ενώ περισσότερο από 70% των πωλήσεων γίνεται εκτός Ελλάδος. Στη Γαλλία εγγράφεται περίπου το ένα τρίτο του κύκλου εργασιών του ομίλου, ο οποίος κατά πληροφορίες εξετάζει τώρα και ενδεχόμενη εξαγορά συγκεκριμένης ομοειδούς παραγωγικής μονάδας στις ΗΠΑ, η οποία πραγματοποιεί πωλήσεις της τάξης των 20 εκατ. δολαρίων.

O διευθύνων σύμβουλος της Lariplast, η οποία ιδρύθηκε το 1969, Γ. Τσερέπας σημειώνει πως η εταιρεία παραμένει προσηλωμένη στην επέκταση της διεθνούς παρουσίας της και στη σταθερή στρατηγική «παράγουμε – εξάγουμε – κερδίζουμε – επενδύουμε».

Από την πλευρά της DECA Investments, ο εκ των εταίρων της Κωνσταντίνος Δερμάνης τονίζει πως η εταιρεία συνδυάζει όλα τα χαρακτηριστικά και τα κριτήρια που έχει θέσει η DECA για τις επενδύσεις της και ειδικότερα δυναμική διοίκηση, υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και σημαντική εξωστρέφεια. Η Lariplast, από τις λίγες ελληνικές εταιρείες που έχουν δημιουργήσει παραγωγική εγκατάσταση σε χώρα της Δυτικής Ευρώπης, διαθέτει σήμερα ένα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια της Ευρώπης στον κλάδο της, προσθέτει. Η επένδυση του Diorama θα χρησιμοποιηθεί για την επέκταση της παραγωγικής δραστηριότητας, δίνοντας τη δυνατότητα στη Lariplast να εξυπηρετήσει μεγαλύτερο αριθμό πελατών σε περισσότερες χώρες και να εξελιχθεί σε σημαντικό περιφερειακό παίκτη στην Ευρώπη.

Η DECA για λογαριασμό του Diorama με τη Lariplast συμπληρώνει επενδύσεις σε επτά δυναμικά αναπτυσσόμενες εταιρείες από τον Νοέμβριο του 2015 μέχρι σήμερα. Το χαρτοφυλάκιο αυτό περιλαμβάνει κλάδους όπως η παραγωγή και η εμπορία αυτοκόλλητων ταινιών (Atlas Tapes), η μεταποίηση αγροτικών προϊόντων με βάση την ντομάτα (Damavand), η ψηφιακή μουσική (music streaming, Akazoo), η ψηφιακή διαφήμιση σε εφαρμογές κινητών τηλεφώνων (in-app advertising, Minimob), η παραγωγή χάρτινων συσκευασιών και πωμάτων για παραγωγούς γάλακτος (Adam Pack), η παραγωγή και διάθεση γυναικείων ρούχων και άλλων ειδών (Axel Accessories) και οι ψηφιακές πληρωμές (Viva Wallet Holdings). To Diorama Investments Sicar είναι ένα αναπτυξιακό fund 135 εκατ. το οποίο δημιουργήθηκε στο Λουξεμβούργο τον Σεπτέμβριο του 2014, με σκοπό τις επενδύσεις σε ελληνικές μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις. Σε αυτό συμμετέχουν Ελληνες επιχειρηματίες καθώς και ελληνικοί και διεθνείς θεσμικοί επενδυτές όπως το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (EIF), η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή