Αρχίζουν τα μεγάλα ραντεβού στο βόλεϊ

Αρχίζουν τα μεγάλα ραντεβού στο βόλεϊ

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο «Μελίνα Μερκούρη», στου Ρέντη (19.00), είναι σήμερα το πρώτο από τα «ραντεβού» που θα κρίνουν τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος στο βόλεϊ. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ θα βρεθούν αντιμέτωποι σε ένα τρόπαιο που αποτελεί και για τους δύο συλλόγους, πρώτα από όλα, θέμα γοήτρου. Ιδιαίτερα μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος από τον ΠΑΟΚ, οι παίκτες του Ολυμπιακού έχουν ακόμη ένα λόγο να θέλουν τον τίτλο του πρωταθλήματος. Οι δύο ομάδες θα βρεθούν για τρίτη φορά αντιμέτωπες στη διεκδίκηση του τροπαίου. Στα ραντεβού του 2015 και του 2017, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που αναδείχθηκε κορυφαία ομάδα του πρωταθλήματος και, μάλιστα, την τελευταία φορά με μειονέκτημα έδρας.

Σε ό,τι αφορά τις φετινές εμφανίσεις, η ζυγαριά γέρνει προς την πλευρά του Ολυμπιακού. Στα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ υπερισχύει στις νίκες με 2-1, ενώ είναι αήττητος σε αυτή την αγωνιστική περίοδο του πρωταθλήματος. Εάν οι «ερυθρόλευκοι» καταφέρουν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της ομάδας της Θεσσαλονίκης, θα προσθέσουν στη συλλογή τους τον 28ο τίτλο τους. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος αποτελεί μονόδρομο για τον Ολυμπιακό, καθώς είναι ο μόνος από τους στόχους της χρονιάς που έχει απομείνει. Ο Κώστας Χριστοφιδέλης θα διεκδικήσει τον 10ο τίτλο, ενώ ο Ελληνας με τους περισσότερους παραμένει ο Μιχάλης Τριανταφυλλίδης (12) και ακολουθεί ο Στέφανος Πολύζος με 11.

Από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ θέλει να συνεχίσει το σερί των επιτυχιών με την κατάκτηση του τέταρτου τίτλου. Μετά την τρίτη νίκη επί του Φοίνικα, προτίμησε να μείνει στη Σύρο για να αποφύγει τις πολλές μετακινήσεις και να είναι ξεκούραστοι οι παίκτες. Χθες, έκανε προπόνηση στο «Μελίνα Μερκούρη».

«Μας έκανε καλό που μείναμε στη Σύρο για προετοιμασία. Κάναμε καλές προπονήσεις, είχαμε άριστη διαμονή και είμαστε συγκεντρωμένοι για τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Ο πρώτος τελικός πάντα είναι σημαντικός, ειδικά για την ομάδα που θέλει να κάνει το μπρέικ. Αυτό λέει ο κανόνας, αλλά οι αναμετρήσεις των δύο ομάδων είναι απρόοπτες και αυτό φάνηκε και στο περσινό πρωτάθλημα. Ο ημιτελικός του Κυπέλλου δεν έχει καμία σχέση με αυτή τη σειρά. Απλά επιβεβαιώσαμε τις δυνατότητές μας και δείξαμε πως μπορούμε να νικήσουμε τον Ολυμπιακό. Ξέρουμε πως ο Ολυμπιακός θα αντιδράσει μετά την απώλεια του Κυπέλλου, αλλά κι εμείς έχουμε φιλοδοξίες για το πρωτάθλημα. Μακάρι να γίνουν ωραίοι αγώνες και στο τέλος να πανηγυρίσει η ομάδα μου τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο της», δήλωσε ο Ραφαήλ Κουμεντάκης, που θέλει να βάλει στην τροπαιοθήκη του το πρώτο του πρωτάθλημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή