ΑΕΚ: Ενα τζάμπολ από την Ιστορία

ΑΕΚ: Ενα τζάμπολ από την Ιστορία

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αθήνα και το κλειστό γήπεδο των ολυμπιακών εγκαταστάσεων γίνονται προσωρινά ο «ομφαλός» του ευρωπαϊκού μπάσκετ, με τη φιλοξενία του φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ, έντεκα χρόνια μετά την αντίστοιχη διοργάνωση της Ευρωλίγκας στο ΟΑΚΑ. Οι ιθύνοντες της ΑΕΚ, που έχει αναλάβει και τη φιλοξενία του φάιναλ φορ, υποδέχθηκαν τις αποστολές της Μονακό, της γερμανικής Λούντβιχσμπουργκ και της ισπανικής Μούρθια (αντίπαλος της Ενωσης στον αυριανό δεύτερο ημιτελικό), ενώ σήμερα θα δοθεί η επίσημη συνέντευξη Τύπου των τεσσάρων προπονητών και αρχηγών των ομάδων.

Το ΟΑΚΑ ντύθηκε στα χρώματα της διοργάνωσης, με τα λογότυπα του Τσάμπιονς Λιγκ και του φάιναλ φορ, ενώ θα υπάρχει και «άρωμα» από τα στάδια των αγώνων του ΝΒΑ, καθώς στο κέντρο της οροφής τοποθετήθηκε ένας φωτεινός πίνακας αποκλειστικά για το τριήμερο του φάιναλ φορ και δεν θα χρησιμοποιηθούν οι πίνακες του κλειστού. Η προπώληση των εισιτηρίων έχει αγγίξει τις 13.000 και, στη συντριπτική πλειονότητα, οι κερκίδες θα έχουν το κιτρινόμαυρο χρώμα της οικοδέσποινας ΑΕΚ, από τους φιλάθλους της που προσδοκούν να γιορτάσουν την 50χρονη επέτειο από την κατάκτηση του κυπέλλου κυπελλούχων, με νέα στέψη της «βασίλισσας» στον τρίτο ευρωπαϊκό τίτλο που θα διεκδικήσει στην έδρα της, όπως είχε γίνει και το ’68, στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Η προετοιμασία της ΑΕΚ συνεχίζεται με πυρετώδεις ρυθμούς και ο τεχνικός Ντράγκαν Σάκοτα ζήτησε από τους παίκτες του να μείνουν συγκεντρωμένοι στον αγωνιστικό στόχο της πρόκρισης στον τελικό του φάιναλ φορ, κάνοντας ψυχολογική διαχείριση στον άκρατο ενθουσιασμό της περιρρέουσας ατμόσφαιρας από τον κόσμο της ΑΕΚ που αδημονεί για το φάιναλ φορ.

«Εχουμε ανυπομονησία για να παίξουμε και να μπούμε σ’ ένα κατάμεστο γήπεδο. Βάζουμε τις τελευταίες “πινελιές”, αλλά ουσιαστικά είμαστε έτοιμοι. Η Μούρθια είναι τυπική ισπανική ομάδα που τρέχει και παίζει “ξύλο” στην άμυνα. Ολα θα εξαρτηθούν από εμάς», υπογράμμισε ο Δημήτρης Μαυροειδής, που είδε μαζί με τους συμπαίκτες του τον αρχηγό της ομάδας Ντούσαν Σάκοτα να προπονείται ατομικά, λόγω του μακροχρόνιου τραυματισμού του στο πόδι. Ανεξαρτήτως της ετοιμότητάς του, δεν πρόκειται να απουσιάσει από τη νέα πρόκληση στην ευρωπαϊκή ιστορία της ΑΕΚ.

Συνάντηση Παναθηναϊκού – FIBA

Το πρώτο βήμα για την ένταξή του στη διοργάνωση του Τσάμπιονς Λιγκ την επόμενη αγωνιστική περίοδο και εφόσον οριστικοποιήσει την αποχώρησή του στην Ευρωλίγκα, θα κάνει ο Παναθηναϊκός στο περιθώριο του φάιναλ φορ που θα φιλοξενηθεί στο ΟΑΚΑ. Ο γενικός γραμματέας της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν, αναμένεται να έρθει σήμερα στην Αθήνα και το επόμενο τριήμερο έχει προγραμματισθεί συνάντηση με τον ιδιοκτήτη της «πράσινης» ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, και τον πρόεδρό της, Μάνο Παπαδόπουλο, μαζί και με τον εκτελεστικό διευθυντή της διοργάνωσης, Πατρίκ Κομνηνό. Στη συνάντηση θα αναλυθούν διεξοδικά η προοπτική ένταξης του ΠΑΟ στο Τσάμπιονς Λιγκ και τα οικονομικά έσοδα που θα του αναλογούν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παναθηναϊκός δεν είναι η μοναδική ομάδα που ενδιαφέρεται να παίξει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τρεις ακόμη ευρωπαϊκές ομάδες έχουν χτυπήσει την «πόρτα» της παγκόσμιας ομοσπονδίας και βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση αποχώρησης από την Ευρωλίγκα, με την ειδοποιό διαφορά ότι οι δύο εξ αυτών δεν έχουν υπογράψει το δεσμευτικό δεκαετές συμβόλαιο συμμετοχής και τη ρήτρα επιστροφής δέκα εκατομμυρίων ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή