Αδιέξοδο για την αγορά μεριδίου στη Swiss Re

Αδιέξοδο για την αγορά μεριδίου στη Swiss Re

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ιαπωνικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών SoftBank Group και του ελβετικού κολοσσού των αντασφαλίσεων Swiss Re για την αγορά μεριδίου στην ελβετική εταιρεία έχουν φτάσει σε αδιέξοδο, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg. Οι δύο πλευρές διαφωνούν σε βασικές παραμέτρους, όπως το μερίδιο που θα αποκτήσει και το αντίτιμο που θα κληθεί να πληρώσει ο Ιάπωνας δισεκατομμυριούχος Μασαγιόσι Σον, αλλά και σε ποιο βαθμό θα ελέγχει τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία αντασφαλίσεων στον κόσμο. Επιπλέον, η εκκρεμούσα συγχώνευση της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας Sprint, αμερικανικής θυγατρικής της SoftBank, με την T-Mobile (αμερικανική θυγατρική της Deutsche Telekom) και η εισαγωγή στο χρηματιστήριο της μονάδας κινητής τηλεφωνίας της SoftBank φαίνεται ότι έχουν αποσπάσει την προσοχή του Σον από την υπόθεση της Swiss Re. Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, οι διαπραγματεύσεις δεν είναι απίθανο να συνεχιστούν τις επόμενες εβδομάδες, ενώ και οι δύο εταιρείες αρνήθηκαν να σχολιάσουν την υπόθεση. Τα διευθυντικά στελέχη της Swiss Re έχουν αντιδράσει στην προσπάθεια εξαγοράς, λέγοντας πως ο Σον θα πρέπει να περιοριστεί σε ένα μερίδιο 10% της εταιρείας ή και μικρότερο.

Ο οικονομικός διευθυντής της ελβετικής εταιρείας Τζον Ντέισι έχει δηλώσει πως είναι απίθανο η εταιρεία να εκδώσει νέες μετοχές στο πλαίσιο της συμφωνίας, πράγμα που σημαίνει ότι η SoftBank είναι αναγκασμένη ν’ αγοράσει το μερίδιό της από την αγορά. Η τιμή της μετοχής της Swiss Re έχει ενισχυθεί κατά περίπου 4% από τότε που ανακοινώθηκε η διεξαγωγή διαπραγματεύσεων για την απόκτηση μεριδίου από την SoftBank. Η μετοχή της Swiss Re έκλεισε χθες με πτώση 1,2%. H περιουσία του Σον υπολογίζεται στα 14 δισ. δολ. και είναι ο τρίτος πλουσιότερος Ιάπωνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή