Το Ναύπλιο έγινε η διεθνής πρωτεύουσα των πολυτελών θαλαμηγών

Το Ναύπλιο έγινε η διεθνής πρωτεύουσα των πολυτελών θαλαμηγών

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εδώ και πέντε χρόνια που διοργανώνεται στη σκιά τού Παλαμηδιού, το Mediterranean Yacht Show έχει βρει το ιδεώδες μέρος φιλοξενίας. Λίγες πόλεις στην Ελλάδα έχουν την αρχοντιά του Ναυπλίου και μπορούν να αναδείξουν την ομορφιά αυτών των θαλαμηγών. Το ναυτικό σαλόνι παρουσιάζει τα ωραιότερα (ελληνόκτητα συνήθως) σκάφη που ξεπερνούν τα 22 μέτρα και διατίθενται προς ενοικίαση. Ετσι, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε η παλαιά πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους θύμισε για λίγο Κυανή Ακτή με 107 πολυτελέστατα επανδρωμένα πλεούμενα και εκατοντάδες επισκέπτες στα ντεκ τους.

Μέσα στα πέντε αυτά χρόνια, η επιτυχής πορεία του ναυτικού αυτού γεγονότος είναι αξιοθαύμαστη. Αρκεί να σκεφθεί κανείς ότι οι δύο ανταγωνιστές της Ελλάδος, η Αντίγκουα και η Βαρκελώνη συγκέντρωσαν εφέτος πολύ λιγότερα σκάφη από αυτά που έδεσαν στο Ναύπλιο. Η έκθεση που εγκαινιάστηκε στις 28 Απριλίου και διήρκεσε μέχρι και την Πρωτομαγιά απευθύνεται μόνο σε επαγγελματίες πράκτορες. Προσείλκυσε τουλάχιστον 400 brokers, εκ των οποίων οι 200 ήταν ξένοι. Διαφαίνεται ότι υπάρχει ένα πολύ θετικό ρεύμα για τον ελληνικό τουρισμό που μπορεί να αφήσει στη χώρα μας μεγάλη οφέλη. Και αυτό διότι οι άνθρωποι αυτοί που ήρθαν να εποπτεύσουν τα σκάφη μέχρι την πιο εξονυχιστική τους λεπτομέρεια είναι οι μεσάζοντες πελατών με μεγάλο βαλάντιο: από αστέρες του Χόλιγουντ μέχρι οικονομικά εύρωστοι Αραβες, Ρώσοι και Αμερικανοί τους εμπιστεύονται για να βρουν το κατάλληλο σκάφος και να κάνουν τις διακοπές τους στα ελληνικά και μεσογειακά νερά.

Το Ναύπλιο έγινε η διεθνής πρωτεύουσα των πολυτελών θαλαμηγών-1

Υπήρχαν και μερικά μεγάλα ιστιοπλοϊκά στο σαλόνι.

Οσο και να μετράμε αφίξεις και διανυκτερεύσεις, τίποτε δεν μπορεί να συγκριθεί με τα χρήματα που μπορεί να αφήσει η ενοικίαση ενός ακριβού σκάφους. Με τιμές που ξεκινούν από 3.000 ευρώ την ημέρα και φτάνουν 100.000 ευρώ, τα μεγάλα αυτά μηχανοκίνητα σκάφη, μαζί με κάποια ιστιοπλοϊκά αντίστοιχης κατηγορίας, απευθύνονται

στους πλουσιότερους επισκέπτες της Ελλάδας. Αυτούς που αποζητούν ιδιωτικότητα, ασφάλεια και βέβαια πολυτελή περιποίηση.

Ετσι, λοιπόν, κάποιος πρέπει να φανταστεί ότι δεν είναι μόνον η υψηλή τιμή ενοικίασης αλλά η τροφοδοσία και άλλα έξοδα κίνησης του σκάφους που επιστρέφουν στην ελληνική οικονομία.

Κερδισμένο βγαίνει και το Ναύπλιο. «Για να καταλάβετε πόσο ευνοημένοι μπορούμε να βγούμε ως χώρα από τη θετική δημοσιότητα που έφερε το σαλόνι, σκεφθείτε ότι το 2013, με στοιχεία που έδωσε το Λιμενικό, στο Ναύπλιο έγιναν το καλοκαίρι του 2013, 250 προσεγγίσεις θαλαμηγών. Το 2016 φτάσαμε τις 1.250», λέει ο Μιχάλης Σκουλικίδης, πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Θαλάσσιου Τουρισμού. Και του χρόνου!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή