Βλέπουμε, ξέρουμε, τρέχουμε…

Βλέπουμε, ξέρουμε, τρέχουμε…

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο δημόσιος χώρος της Αθήνας έχει «απολεσθεί», έχει εγκαταλειφθεί στην ασυδοσία, την παραβατικότητα, την ατιμωρησία. Εξάρχεια, Σόλωνος, Τοσίτσα, Πεδίον του Αρεως είναι οι «πληγές» που χαίνουν περισσότερο. Χθες 400 κάτοικοι κατήγγειλαν την υποβάθμιση των Εξαρχείων, προ μηνός 93 καθηγητές της Νομικής Σχολής Αθηνών κατήγγειλαν –για ακόμη μία φορά– τη διακίνηση ναρκωτικών στον πεζόδρομο της οδού Μασσαλίας. Το ίδιο είχαν κάνει προ τετραμήνου καθηγητές στο Οικονομικό Παν. Αθηνών (ΟΠΑ – η γνωστή ΑΣΟΕΕ) για τους τοξικομανείς που έχουν μετατρέψει το Πεδίον του Αρεως σε στέκι. Στην πλευρά του πάρκου που καταλήγει στην οδό Μαυρομματαίων, υπάρχει η μεγαλύτερη πιάτσα εμπορίας ναρκωτικών της Αθήνας από κύκλωμα Αφγανών και Πακιστανών εμπόρων, «πόλος» για εκατοντάδες χρήστες και «άστεγους που ζουν στον χώρο υπό συνθήκες ακραίας εξαθλίωσης, ανάμεσα σε απορρίμματα, αίματα από πληγές και συγκρούσεις, και περιττώματα, τα οποία ενίοτε χρησιμοποιούνται για να καλύψουν «καβάντζες» (κρύπτες) ναρκωτικών κάτω από το χώμα του πάρκου» (όπως ανέφερε ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα skai.gr). Οι τοξικομανείς είχαν παλαιότερα στέκι στην οδό Τοσίτσα, δίπλα στο Πολυτεχνείο, που γειτνιάζει με τα Εξάρχεια.

Μπροστά σε όλα αυτά, μια προσπάθεια αλλαγής τόνου(;). Σήμερα, θα παρουσιαστεί από την ηγεσία του ΟΠΑ –παρουσία του δημάρχου Αθηναίων Γεωργίου Καμίνη και εκπροσώπου της Περιφέρειας Αττικής η οποία είναι αρμόδια για την καθαριότητα του Πεδίου του Αρεως– το ΟΠΑ Run. Πρόκειται για τον αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων και τον περίπατο 2 χιλιομέτρων, που θα οργανωθούν εντός του Πεδίου την Κυριακή «με στόχο να δημιουργηθεί μια καινούργια αντίληψη για το ιστορικό πάρκο: αυτή ενός χώρου φιλικού προς τον επισκέπτη, φιλόξενου και δημιουργικού για τα παιδιά και τις οικογένειες των κατοίκων», όπως λένε οι οργανωτές.

Θα πρόκειται για γιορτή στην οποία ίσως να συμμετάσχουν κάποιοι επίσημοι, αλλά οι τοξικοεξαρτημένοι και οι άστεγοι θα στοιβαχθούν κάτω από το χαλί μέχρι να πέσει η νύχτα. Να τονισθεί: το κόστος για τη συμμετοχή στον αγώνα των 5 χιλιομέτρων είναι 7 ευρώ (και 5 ευρώ η «μειωμένη» τιμή), ενώ όσοι θα συμμετάσχουν στον περίπατο των 2 χιλιομέτρων θα οφείλουν 3 ευρώ…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή