Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Η γυναίκα στο ασανσέρ»

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Η γυναίκα στο ασανσέρ»

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Παρασκευή 11 Μαΐου στις 8 μ.μ. θα παρουσιαστεί από τις εκδόσεις ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ και ΙΑΝΟΣ η ποιητική συλλογή της Τασούλας Επτακοίλη «Η γυναίκα στο ασανσέρ».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο στιχουργός – συγγραφέας Οδυσσέας Ιωάννου, ο συγγραφέας Γιώργος Μανιώτης, η συγγραφέας – καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο συγγραφέας Φωτεινή Τσαλίκογλου, ενώ ποιήματα θα διαβάσει η τραγουδίστρια Νατάσσα Μποφίλιου.

Η ποιητική συλλογή της δημοσιογράφου Τασούλας Επτακοίλη «Η γυναίκα στο ασανσέρ» από τις εκδόσεις Καστανιώτη είναι μικρές ιστορίες για παρουσίες και απουσίες, για νίκες και για ήττες, για τη ζωή που ζήσαμε κι αυτήν που ζούμε τις νύχτες στα όνειρά μας.

«Στα γυμνασιακά μου χρόνια, στα λευκώματα των φίλων μου  – αυτά ήταν τα timelines όσων είχαμε την τύχη να μεγαλώσουμε χωρίς τα social media – μου άρεσε να γράφω ένα απόσπασμα από το ποίημα “Εκεί…” του Μανόλη Αναγνωστάκη, από τη συλλογή Η συνέχεια του 1954: “Γιατί η ποίηση δεν είναι ο τρόπος να μιλήσουμε, αλλά ο καλύτερος τοίχος να κρύψουμε το πρόσωπό μας”.

Το πίστευα για πολλά χρόνια. Όχι πια.

Σήμερα το ξέρω καλά: η ποίηση δεν είναι τοίχος για να κρύψουμε το πρόσωπό μας, αλλά καθρέφτης για να αντικρίσουμε τον εαυτό μας. Για να ζυγίσουμε τη δύναμη και τις αδυναμίες μας, για να αναμετρηθούμε με τους φόβους και τις ανασφάλειές μας, για να παραδεχτούμε τα λάθη και τις αστοχίες μας, για να ψιθυρίσουμε τα όνειρά μας, τις κρυφές μας ελπίδες.

Για να δούμε τον εαυτό μας στις αληθινές του διαστάσεις και, άρα, να έχουμε μια ευκαιρία να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.»

 

Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Η γυναίκα στο ασανσέρ»-1

 

Η Τασούλα Επτακοίλη γεννήθηκε το 1968 στη Σάμο και μεγάλωσε στον Πειραιά. Αποφοίτησε από το Τμήμα Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά από τη διδασκαλία προτίμησε τη δημοσιογραφία.

Έχει εργαστεί στο ραδιόφωνο (Μελωδία FM 99,2), σε εφημερίδες και περιοδικά.

Από το 2003 γράφει στην εφημερίδα Η Καθημερινή.

Επίσης, είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού Blue της AEGEAN. Έχει γράψει άλλα δύο βιβλία: Το άλλο μου ολόκληρο (Πατάκης, 2016), μια προσωπική μαρτυρία για την απώλεια, και τον Γουργούρη, μια ιστορία για παιδιά – και όχι μόνο (Πατάκης, 2017). Ζει στην Αθήνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή