«Ασφυξία» και πάλι στη Δραπετσώνα

«Ασφυξία» και πάλι στη Δραπετσώνα

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια βαριά, πνιγηρή οσμή έχει από χθες κατακλύσει μεγάλο κομμάτι της Δραπετσώνας. Ο δήμος αποφάσισε να κρατήσει αύριο κλειστά 12 σχολεία της περιοχής, ενώ απευθύνει έκκληση στην Πολιτεία να εντοπίσει την προέλευση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και να επιβάλλει το νόμο. Οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος πάντως που επισκέφθηκαν την περιοχή δεν κατάφεραν να ταυτοποιήσουν την πηγή της ρύπανσης.

«Χθες το βράδυ είχαμε σε μεγάλο μέρος της πόλης μια έντονη δυσοσμία, η οποία επέμεινε μέχρι σήμερα το πρωί. Μάλιστα δάσκαλοι, καθηγητές και μαθητές σχολείων της ευρύτερης περιοχής των Λιπασμάτων πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας το τελευταίο δίωρο του σχολικού προγράμματος, καθώς η κατάσταση ήταν ανυπόφορη», λέει ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος. «Το πρόβλημα επανεμφανίζεται κάθε τόσο τα τελευταία δύο χρόνια, από τότε που ξεκίνησε τη λειτουργία της μια νέα βιομηχανική μονάδα που διαχειρίζεται τα πετρελαιοειδή των καραβιών στα Λιπάσματα. Δεν είναι όμως δική μας δουλειά να βρούμε αν είναι όντως αυτή η πηγή της ρύπανσης, πρέπει η Πολιτεία να επέμβει άμεσα».

Με απόφαση του δήμου θα μείνουν αύριο κλειστά τέσσερα νηπιαγωγεία (1ο, 2ο και 3ο Δραπετσώνας και 5ο Κερατσινίου), πέντε Δημοτικά (1ο, 2ο και 4ο Δραπετσώνας και 21ο Κερατσινίου), τέσσερα Γυμνάσια (1ο και 2ο Δραπετσώνας και 5ο και 6ο Κερατσινίου) και τρία Λύκεια (1ο και 2ο Δραπετσώνας και 4ο Κερατσινίου). Επίσης από τις πρώτες πρωινές ώρες ενημερώθηκαν όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες και στην περιοχή πραγματοποιούν ελέγχους οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, καθώς και κλιμάκια της ΕΥΔΑΠ και της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφέρειας. «Θα έχουμε αύριο τα πορίσματά τους στα χέρια μας, αλλά πολύ φοβάμαι ότι για ακόμα μια φορά δεν θα ταυτοποιηθεί η πηγή της ρύπανσης, καθώς αυτό συνέβη σε ανάλογα περιστατικά στο πρόσφατο παρελθόν», λέει ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης.

«Ζητήσαμε από το υπουργείο Περιβάλλοντος να διακοπεί προσωρινά η λειτουργία των εργοστασίων της περιοχής, αρχής γενομένης από τη συγκεκριμένη βιομηχανία επεξεργασίας πετρελαιοειδών στα Λιπάσματα, προκειμένου να ελεγχθούν εξονυχιστικά. Επίσης να ανατεθεί στο Δημόκριτο, που έχει ειδικό εξοπλισμό, να αναλύσει το είδος των ρύπων. Κάτι πρέπει να γίνει γιατί τα περιστατικά αυτά έχουν αρχίσει να πυκνώνουν».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή