Εκκληση για τον τερματισμό της φτώχειας στους νέους από τον διευθυντή της «Αποστολής»

Εκκληση για τον τερματισμό της φτώχειας στους νέους από τον διευθυντή της «Αποστολής»

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έκκληση για τον τερματισμό της φτώχειας στους νέους απηύθυνε ο διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» Κωνσταντίνος Δήμτσας στην ομιλία του στη συζήτηση «Η Μάχη κατά της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού», που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, χθες το απόγευμα, στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Αθηναΐς».

«Για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, οι νεότερες γενιές φαίνεται να έχουν λιγότερες ευκαιρίες, οι δυνατότητες εργασίας είναι πιο σπάνιες, οι μισθοί χαμηλότεροι και οι εργασιακές συνθήκες πιο δυσμενείς. Οι ευρωπαϊκές κοινωνίες έχουν υπαναχωρήσει από τη δέσμευσή τους ως προς την κοινωνική συνοχή και αγνοούν τις νεότερες γενιές», τόνισε ο κος Δήμτσας και συμπλήρωσε πως οι νέοι άνθρωποι συχνά υφίστανται διακρίσεις και βιώνουν δυσκολίες ως προς την πρόσβαση στα βασικά τους δικαιώματα ενώ οι μονογονεϊκές οικογένειες, και ιδιαίτερα οι νέες μητέρες, έχουν αναγνωριστεί ως η ευάλωτη ομάδα η οποία είναι εκτεθειμένη στη φτώχεια και τον αποκλεισμό.

Ο διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού “ΑΠΟΣΤΟΛΗ” περιέγραψε το πλαίσιο μιας σειράς προτάσεων για τη στήριξη των νέων σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και στο εσωτερικό της χώρας με προτεραιότητες για τη στέγαση, το εισόδημα, τη στήριξη στην οικογένεια και υπογράμμισε ότι η Εκκλησία μπορεί να συμβάλει στην υλοποίηση τους με τις υφιστάμενες δομές της και με την αξιοποίηση της περιουσίας της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή