ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:

Κόντρα μεταξύ Τόσκα - ΝΔ για τις αστυνομικές δυνάμεις στη Λέσβο

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Για διασπορά ψευδών ειδήσεων κατηγόρησαν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, με αφορμή τη δήλωσή της ότι «ο κ. Τσίπρας, στο ταξίδι του στη Λέσβο θα συνοδεύεται από 17 διμοιρίες ΜΑΤ».

Απαντώντας στη συγκεκριμένη δήλωση ανέφεραν συγκεκριμένα ότι στη Λέσβο σήμερα υπάρχουν διαθέσιμες οι παρακάτω δυνάμεις:

- Δύο διμοιρίες διατίθενται σε μόνιμη βάση για το προσφυγικό/μεταναστευτικό

- Τρεις μετέβησαν στις 2 Μαΐου, εκ των οποίων οι δύο για αντικατάσταση των διμοιριών για το προσφυγικό/μεταναστευτικό.

- Δύο μετέβησαν στις 27 Απριλίου έπειτα από τα πρόσφατα επεισόδια.

- Στο νησί είναι διαθέσιμες και δύο διμοιρίες υποστήριξης από τοπικές δυνάμεις και αποσπασμένο προσωπικό για το προσφυγικό/μεταναστευτικό.

Καταλήγοντας οι πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τόνισαν: «Η κυρία Σπυράκη, ως εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας διέσπειρε ψευδή είδηση, αφού δεν μπήκε καν στον κόπο να προβεί σε διασταύρωση της πληροφορίας, κάτι που μαθαίνουν οι πρωτοετείς φοιτητές της δημοσιογραφίας».

Η αντίδραση της ΝΔ ήταν άμεση. Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της: «Το γραφείο Τύπου της ΝΔ ειλικρινά ευχαριστεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την διόρθωση ως προς τον ακριβή αριθμό των διμοιριών που έχουν επιστρατευθεί για την προστασία του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης στην επίσκεψή τους στη Λέσβο».

Παράλληλα επισημαίνεται: «Αυτό που εμφανώς δεν αντιλαμβάνεται ο κ. Νίκος Τόσκας είναι το πρόβλημα δεν έγκειται στο αν οι κλούβες είναι 7, 9 ή 17, αλλά ότι ο πρωθυπουργός χρήζει πλέον της παρουσίας εκατοντάδων αστυνομικών των ΜΑΤ που διατάζονται να τον προστατεύσουν από τις διαμαρτυρίες των πολιτών για τις πολιτικές του. Και αυτό, ας μας συγχωρέσει ο κ. Τόσκας που θα τον στεναχωρήσουμε, δεν είναι fake news. Είναι η θλιβερή πραγματικότητα που προκάλεσαν τα κατορθώματα της κυβέρνησης στην οποία ανήκει».

Πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη επανήλθαν με νεότερη ανακοίνωση στην οποία καταλογίζουν στη ΝΔ ότι «παραδέχεται ότι επικαλέστηκε ψευδή στοιχεία».

Αναλυτικά σημειώνουν: Η κυρία Σπυρακη παραδέχθηκε ότι στήριξε τον αντιπολιτευτικό της οίστρο σε ψευδή στοιχεία για τις διμοιρίες της Αστυνομίας στη Λέσβο. Η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κατόπιν εορτής διαπιστώνει ότι οι αριθμοί και τα στοιχεία δεν έχουν αξία. Δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα για να κρίνουν οι πολίτες πώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αδυνατεί να ασκήσει το θεσμικό του ρόλο: Ψεύδονται, παραπληροφορούν και προσπαθούν με κάθε τρόπο να βάλουν τροχοπέδη στην ανάπτυξη της χώρας».

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ