Σύγκρουση μεταξύ ΝΔ-Τσίπρα με φόντο τη Λέσβο

Σύγκρουση μεταξύ ΝΔ-Τσίπρα με φόντο τη Λέσβο

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την οξύτατη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκάλεσαν οι αναφορές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από τη Λέσβο για τη διαχείριση του προσφυγικού αλλά και η τοποθέτησή του ότι «κάποιοι επεδίωξαν να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας ενόψει της επίσκεψής του».

Σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό «θλιβερό» ενώ τον κατηγορεί ότι «άνοιξε τα σύνορα και γέμισε την Ελλάδα και την Ευρώπη με μετανάστες, αύξησε τον Φ.Π.Α. στα νησιά, ενώ τον παρέλαβε μειωμένο και δεν αξιοποίησε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν στην Ελλάδα από την Ε.Ε. και ουδείς ξέρει που κατέληξαν».

Είχε προηγηθεί η παραδοχή του Αλέξη Τσίπρα ότι πρόκειται για μια κατάσταση δύσκολη τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους πρόσφυγες στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

«Θέλω να αποδεχθώ ότι η κατάσταση στη Λέσβο, στη Χίο, την Σάμο είναι δύσκολη. Και ειδικότερα εδώ, στην Μόρια. Δεν μπορούμε να είμαστε ευτυχείς γι'αυτό που συμβαίνει εδώ. Είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση και για τους μετανάστες και για τους πολίτες της Λέσβου. Οι κάτοικοι των νησιών έσωσαν, κυριολεκτικά το λέω αυτό, όχι την τιμή των Ελλήνων, έσωσαν την τιμή της Ευρώπης, όταν άλλοι έχτιζαν φράχτες και έριχναν δακρυγόνα. Εδώ δείξατε έμπρακτα ότι οι ανθρωπιστικές κρίσεις αντιμετωπίζονται μόνο με αλληλεγγύη», είπε αναφερόμενους σε κατοίκους αλλά και φορείς του νησιού.

«Στο πλαίσιο όλων των δυσκολιών αναγνωρίζουμε φυσικά ότι και λάθη έχουν γίνει και ελλείψεις υπάρχουν. Στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε όσο πιο γρήγορα και αποτελεσματικά αυτές τις ελλείψεις και να προσφέρουμε στους πολίτες το αίσθημα ασφάλειας», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός για να σημειώσει πως το «βασικό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου».

Η ΝΔ απαντώντας στον πρωθυπουργό σημείωσε ότι «έγινε έρμαιο των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ που ακόμη και σήμερα δεν τον αφήνουν να επισπεύσει την διαδικασία ασύλου και την ταχεία επαναπροώθηση των παράνομων μεταναστών».

Το κλίμα πυροδότησε και η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα ότι «κάποιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας ώστε να μην πάει στη Λέσβο» με την αξιωματική αντιπολίτευση να κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι «είχε το θράσος να μην ζητήσει έστω μια συγγνώμη για τις ιδεοληψίες και την ανικανότητά του και να εφευρίσκει παντού άλλοθι και εχθρούς» με το Μαξίμου να απαντά πως «η αξιωματική αντιπολίτευση και ο πρόεδρος της κ. Μητσοτάκης έσπευσαν να προσφέρουν κάλυψη σε μια μειοψηφία ακροδεξιών που επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ στη Λέσβο και προσπάθησαν να εισβάλουν στα τοπικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι θλιβεροί και επικίνδυνοι».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή