Αμεση απέλαση μετά την καταδίκη για τον Τούρκο συνελήφθη στον Έβρο

Αμεση απέλαση μετά την καταδίκη για τον Τούρκο συνελήφθη στον Έβρο

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενοχος για το αδίκημα της παράνομης εισόδου στη χώρα κρίθηκε ο Τούρκος Μουσά Αλερίκ, που συνελήφθη την Τετάρτη στις Καστανιές Εβρου.

Δικάστηκε, χθες, στο αυτόφωρο, που του επέβαλε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 1.500 ευρώ. Μετά το καταδικαστικό αποτέλεσμα, ο συνήγορός του άσκησε έφεση, ενώ δρομολογήθηκαν διαδικασίες απέλασής του. Εκτιμάται ότι η επιστροφή του στην Τουρκία θα ολοκληρωθεί εντός δύο – τριών ημερών. Μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος στην Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας.

Ο Μουσά Αλερίκ είναι υπάλληλος του Δήμου Αδριανούπολης και το μεσημέρι της Τετάρτης εκτελούσε χωματουργικές εργασίες με σκαπτικό μηχάνημα στην τουρκική πλευρά του μεθοριακού σταθμού Καστανιών. Λόγω λάθος χειρισμού παραβίασε τη συνοριογραμμή και συνελήφθη από αστυνομικούς και άνδρες του στρατού. Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα και χθες δικάστηκε στο αυτόφωρο. Κατά την απολογία του υποστήριξε ότι εκτελούσε εργασίες για τοποθέτηση αγωγών ύδρευσης και απέδωσε την παραβίαση των συνόρων σε δικό του λάθος, καθώς, όπως είπε, δεν γνώριζε τον χώρο. Επίσης, ισχυρίστηκε ότι δεν άκουσε τις επισημάνσεις που του έγιναν από τους Ελληνες στρατιωτικούς επειδή βρισκόταν μέσα στο σκαπτικό μηχάνημα.

Το περιστατικό απασχόλησε τον τουρκικό Τύπο. Η εφημερίδα Sabah ανέφερε στο ρεπορτάζ της ότι ο Μουσά Αλερίκ «συνελήφθη από Ελληνες στρατιώτες στην ουδέτερη ζώνη που χωρίζει τις δύο χώρες επειδή πέρασε κατά λάθος στην ελληνική πλευρά ενώ χειριζόταν έναν εκσκαφέα». Αντίστοιχα, στην αγγλόφωνη έκδοσή της η ίδια εφημερίδα (Daily Sabah Turkey) ανέφερε ότι «η Ελλάδα συνέλαβε Τούρκο δημοτικό υπάλληλο κατά τη διάρκεια έργων στη μεθοριακή ουδέτερη ζώνη».

Δημοσιεύματα για την υπόθεση φιλοξένησαν ακόμα οι εφημερίδες Milliyet και Hurriyet. «Ο ελληνικός στρατός συνέλαβε Τούρκο χειριστή εκσκαφέα στην ουδέτερη ζώνη», έγραψε η πρώτη. «Ο χειριστής που πέρασε κατά λάθος τα σύνορα βρίσκεται ενώπιον του εισαγγελέα», ανέφερε η δεύτερη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή