Η Rolls-Royce επιδιορθώνει τους προβληματικούς κινητήρες

Η Rolls-Royce επιδιορθώνει τους προβληματικούς κινητήρες

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Rolls-Royce εμφανίστηκε χθες αισιόδοξη ότι τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί στους κινητήρες της για τα επιβατικά αεροσκάφη θα αντιμετωπιστούν γρήγορα και ότι το κόστος δεν θα είναι τόσο υψηλό, ώστε να επηρεάσει αρνητικά τις οικονομικές προβλέψεις της εταιρείας.

Στους κινητήρες Trent 1000, που είναι τοποθετημένοι σε ορισμένα μοντέλα του Boeing 787 Dreamliner, έχει εντοπιστεί πρόβλημα ανθεκτικότητας των λεπίδων της τουρμπίνας, με αποτέλεσμα να απαιτούνται επιπλέον έλεγχοι, οι οποίοι αναγκάζουν τις αεροπορικές εταιρείες να καθηλώνουν πολλά αεροσκάφη στο έδαφος. Υπολογίζεται ότι έχουν διατεθεί περίπου 380 κινητήρες Trent 1000 σε αεροπορικές εταιρείες όπως η Virgin Atlantic και η Air New Zealand και περίπου 30 αεροσκάφη καθηλώνονται στο έδαφος εξαιτίας αυτού του προβλήματος. Η εταιρεία ανακοίνωσε χθες ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα και ότι θα το επιλύσει έως… το 2022. Ο Γουόρεν Ιστ, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε χθες πως το πρόβλημα των καθηλωμένων αεροσκαφών θα έχει αντιμετωπιστεί «πολύ συντομότερα από το 2022».

Η Rolls-Royce ανακοίνωσε ότι, παρά το κόστος των επιπλέον ελέγχων, η διαθέσιμη ταμειακή ροή της θα διαμορφωθεί περίπου στα 450 εκατ. λίρες στερλίνες. Δεν είναι, όμως, σαφές αν θα βρεθεί αντιμέτωπη με αγωγές γι’ αυτό το ζήτημα.

Ερωτηθείς για το θέμα, ο Ιστ απάντησε ότι «η απόλυτη προτεραιότητα του διοικητικού συμβουλίου είναι να καταφέρουμε να πετάνε αξιόπιστα οι πελάτες μας, όπως η Air New Zealand».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή