Σύγχρονο ντιζάιν με έμπνευση αρχαία αντικείμενα

Σύγχρονο ντιζάιν με έμπνευση αρχαία αντικείμενα

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κυκλαδικά ειδώλια, περικεφαλαίες και αμφορείς που κοσμούν τις αίθουσες του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης εμπνέουν Ελληνες δημιουργούς για μια ιδιαίτερη συλλογή που διατίθεται από χθες το βράδυ στο πωλητήριο του αθηναϊκού οργανισμού. Οι λιτές φόρμες του κυκλαδικού πολιτισμού μεταφράζονται στα ρούχα και στα αξεσουάρ που συνθέτουν το πρότζεκτ «Cycladic Forms», μια δράση που επιμελήθηκε ο βετεράνος στυλίστας Μιχάλης Πάντος. Τα μινιμαλιστικά κομμάτια της συλλογής «Cycladic Forms», η οποία αποτελείται από ρούχα, κοσμήματα, γυαλιά, παπούτσια, καπέλα και φουλάρια, θα βρίσκονται στο Cycladic Shop για ένα μήνα σε περιορισμένα αντίτυπα, αλλά και κατόπιν παραγγελίας.

«Οπως το μουσείο ανοίγεται συνέχεια προς καινούργιους δρόμους, έτσι και το πωλητήριο ανοίγει τους δικούς του. Με αυτό το σκεπτικό ανανεώνουμε τα αντικείμενα, προσκαλούμε νέους δημιουργούς και ανοιγόμαστε στο ντιζάιν», λέει στην «Κ» η Θέκλα Φούντου, υπεύθυνη πωλήσεων του Cycladic Shop. «Στόχος μας είναι να ιντριγκάρουμε τους πελάτες μας και να προσελκύσουμε νέους. Επίσης, να πειραματιστούμε και να αναδείξουμε δημιουργούς από τον χώρο».

Για την «πρεμιέρα» των ρούχων και των αξεσουάρ στο πωλητήριο ο κ. Πάντος απευθύνθηκε σε σχεδιαστές των οποίων η ματιά βρίσκεται «κοντά» σε κυκλαδικές φιγούρες, αλλά και σε κάποιους που τις επεξεργάστηκαν με φρέσκο μάτι. Στη δράση συμμετέχουν 14 Ελληνες σχεδιαστές και brands: Blanc Hats, Angelos Bratis, Deux Hommes, Di Gaia, Digitaria, Yiorgos Eleftheriades, Ergon, Magneto, Maria Mastori, Apostolos Mitropoulos, Rien, Danai Sakellari, Ugly Bell και Zeus & Dione. Καθώς το «Cycladic Forms» δίνει το έναυσμα για ενδυματολογικές επιλογές στο πωλητήριο, η συνολικότερη δράση υποδεικνύει ότι η τάση του Greek chic εξακολουθεί να υπάρχει. «Μας βολεύει να συνεχίζεται το “Greek chic”, όμως χρειάζεται σωστή διαχείριση», λέει ο κ. Πάντος στην «Κ». «Την ίδια στιγμή, ο χώρος του κυκλαδικού πολιτισμού έχει διαφορετικό σημείο έμπνευσης, είναι πιο ευρύς από μια νέα ερμηνεία μιας αρχαίας κολόνας, π.χ., μιλάει για φως του Αιγαίου, αλλά και για τον φορμαλισμό. Από τη μια, είναι πιο συγκεκριμένος και, από την άλλη, πολύ πιο γενικός».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή