Ολοι στον ίδιο μαύρο τορβά

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντάξει! Για την οικονομία του λόγου, ας συμφωνήσουμε: Οσοι διαμαρτυρήθηκαν κατά του πρωθυπουργού στην Λέσβο, στο αποκαλούμενο κάποτε «Κόκκινο Νησί», ήταν ακροδεξιοί. Γι’ αυτό και η κυβέρνηση κινητοποίησε τη μισή Ελληνική Αστυνομία για την προστασία του. Ασχέτως αν, σύμφωνα με τους ΣΥΡΙΖΑϊκούς θρύλους, και η ΕΛ.ΑΣ. είναι ακροδεξιά. Από την άλλη, η Νέα Δημοκρατία είναι όμηρος των ακροδεξιών με πρώτο τον κ. Αδωνι Γεωργιάδη, λες και δεν υπάρχουν άλλα στελέχη, ούτε η τέταρτη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ.

Αντε να πούμε ότι όλοι οι εκδότες και καναλάρχες είναι στο «μαύρο μέτωπο», παρ’ όλο που οι περισσότεροι εξ αυτών παιανίζουν καθημερινώς για ανύπαρκτα κυβερνητικά επιτεύγματα. Οι πρυτάνεις ΑΕΙ και ΤΕΙ, με τους οποίους τσακώνεται κάθε λίγο και λιγάκι ο υπουργός Παιδείας, τι είναι; «μαυρομετωπίτες»; Ακροδεξιοί πρέπει να είναι οι εκλεγμένοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι, οι ενώσεις των οποίων επέστρεψαν ως απαράδεκτο το ανοσιούργημα του κ. Πάνου Σκουρλέτη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η μεγαλύτερη Ενωση Νοσοκομειακών Γιατρών που καταγγέλλει τα μύρια όσα για τα νοσοκομεία και υβρίζεται σκαιότατα από τον υπουργό Υγείας; Κι αυτοί στο «μαύρο μέτωπο»; Αν, όμως, έχει τόσους ακροδεξιούς η Ελλάδα, τότε η κυβέρνηση παραμένει ενάντια στη λαϊκή βούληση. Θα πρέπει γρήγορα να γίνουν εκλογές για να αποκατασταθεί ο δημοκρατικός κανόνας ή έστω να γίνει πρωθυπουργός ο κ. Πάνος Καμμένος και υπουργός Εθνικής Αμυνας ο κ. Αλέξης Τσίπρας.

Η ρηχή Αριστερά χαραμίζει πάλι χαρακτηρισμούς για βραχυπρόθεσμα μικροκομματικά οφέλη. Οπως κάποτε όσοι διαφωνούσαν μαζί της ήταν «φασίστες» (με αποτέλεσμα να μην κάνει σε κανέναν εντύπωση όταν καταγγέλλονται οι πραγματικοί ναζί), έτσι και τώρα φτιάχνει «μαύρα μέτωπα» για να ξεχαστούν τα δικά της ανομήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ιδεολογικός καθοδηγητής του ΣΥΡΙΖΑ (και νυν διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού) κ. Θανάσης Καρτερός βάζει όλους που κάνουν κριτική στην κυβέρνηση στον ίδιο μαύρο τορβά: «Το σύστημα Μαρινάκη, με τους ακολούθους και τα τάγματά του, με Θέμους, Αλαφούζους, Μητσοτάκηδες, και όλο τον καλό κόσμο, επιχειρεί την επίθεσή του τώρα…» (Facebook 2.5.2018). Από την παράθεση των μεγαλοϊδιοκτητών μέσων ενημέρωσης, λείπει μόνο ο κ. Ιβάν Σαββίδης, ο μόνος που αποδεδειγμένα υπήρξε βουλευτής ξένου καθεστώτος και δη αυταρχικού.

Δυστυχώς, «η Ελλάδα του νέου», που προπαγανδίζει ο κ. Καρτερός, αποδείχθηκε πιο παλιά από την παλιά που τιμωρήθηκε. Τουλάχιστον η δεύτερη κάτι μάθαινε· όχι όσο γρήγορα απαιτούσαν οι προκλήσεις των καιρών και γι’ αυτό χρεοκόπησε. Η πρώτη συνεχίζει τα ίδια παλιά κόλπα με χυδαιότερη γλώσσα. Η τελευταία ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου –αν και πολλαπλώς ασυνάρτητη– το αποδεικνύει.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή