ΟΑΧΟ: Δεν μπορεί να προσδιορίσει η ποσότητα της ουσίας που χρησιμοποιήθηκε για την δηλητηρίαση των Σκριπάλ

ΟΑΧΟ: Δεν μπορεί να προσδιορίσει η ποσότητα της ουσίας που χρησιμοποιήθηκε για την δηλητηρίαση των Σκριπάλ

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ο ΟΑΧΟ ( Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων) δεν μπορεί να υπολογίσει την ποσότητα της νευροπαραλυτικής ουσίας, που χρησιμοποιήθηκε στο Σάλσμπερι στις 4 Μαρτίου», ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του διεθνούς οργανισμού σχετικά με την επίθεση εναντίον του Ρώσου διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, προσθέτοντας ότι «ενδεχομένως η ποσότητα έπρεπε να αναφέρεται σε χιλιοστά του γραμμαρίου». «Παράλληλα, η ανάλυση των δειγμάτων που συγκέντρωσε επί τόπου ομάδα εμπειρογνωμόνων, έδειξε ότι η δεδομένη χημική ουσία ήταν καθαρή, ανθεκτική και σταθερή στις καιρικές συνθήκες», συνεχίζει η ανακοίνωση του οργανισμού.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΟΑΧΟ, Αχμέτ Ουζουμτσού, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα The New York Times, είχε αναφέρει ότι για την δηλητηρίαση των Σκριπαλ θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιηθεί ποσότητα 50-100 γραμμαρίων της δηλητηριώδους ουσίας. Οι δηλώσεις του αυτές προκάλεσαν την αντίδραση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών που δήλωσε, δια στόματος της εκπροσώπου του, Μαρία Ζαχάροβα, ότι αν είχε χρησιμοποιηθεί τέτοια ποσότητα , θα είχαν εξοντωθεί ολόκληρα τετράγωνα στην περιοχή του Σαλσμπερι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή