Τραμπ: Η ημερομηνία και η τοποθεσία της συνάντησης με τον Κιμ έχουν καθοριστεί – Παραμένουν στη Νότια Κορέα οι αμερικανικές δυνάμεις

Τραμπ: Η ημερομηνία και η τοποθεσία της συνάντησης με τον Κιμ έχουν καθοριστεί – Παραμένουν στη Νότια Κορέα οι αμερικανικές δυνάμεις

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ημερομηνία και η τοποθεσία της συνάντησης που θα έχει ο Αμερικανός πρόεδρος με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, έχουν καθοριστεί και θα ανακοινωθούν «σύντομα», δήλωσε σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ, όπως αναφέρει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο MSNBC.

Ο Λευκός Οίκος έχει αφήσει να εννοηθεί ότι η ιστορική σύνοδος κορυφής είναι πιθανό να διεξαχθεί ακόμη εντός του Μαΐου, εφόσον η Βόρεια Κορέα κάνει ορισμένες παραχωρήσεις.

Επιπλέον, αναφερόμενος στο θέμα των Αμερικανών που κρατούνται στη Βόρεια Κορέα, ο Τραμπ συμπλήρωσε ότι «έχουν γίνει πολλά πράγματα» γι' αυτούς τους ανθρώπους.
 
Τέλος, αναφέρθηκε και στο ζήτημα της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στη Νότια Κορέα, η οποία αποτελεί «αγκάθι» στις σχέσεις των δύο χωρών της κορεατικής χερσονήσου, τονίζοντας ότι η απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων «δεν θα είναι στο τραπέζι» των διαπραγματεύσεων με τη Βόρεια Κορέα.
 
Ωστόσο, προσέθεσε ότι «κάποια στιγμή» θα ήθελε να εξοικονομήσει χρήματα από αυτά που δαπανώνται για τις στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας που βρίσκονται στη Νότια Κορέα.
 
Λίγο νωρίτερα, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για θέματα Εθνικής Ασφάλειας, Τζον Μπόλτον, ανέφερε ότι ο πρόεδρος δεν έχει ζητήσει από το Πεντάγωνο να εξετάσει σενάρια για τη μείωση των αμερικανικών δυνάμεων που σταθμεύουν στη Νότια Κορέα, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «απόλυτη ανοησία» το δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times, που αναφερόταν σε ένα τέτοιο σενάριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή