Θετικό το ΚΙΝΑΛ στις ρυθμίσεις για την αναδοχή

Θετικό το ΚΙΝΑΛ στις ρυθμίσεις για την αναδοχή

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Να λύσει τον «γόρδιο δεσμό» του θέματος με την αναδοχή τέκνων από ομόφυλα ζευγάρια, που εσχάτως δημιούργησε μείζον εσωκομματικό πρόβλημα, επιχείρησε η Φώφη Γεννηματά κατά τη χθεσινή παρουσία της στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. Ερωτηθείσα για το ζήτημα, αφού αρχικά χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «κατ’ επίφασιν προοδευτικό», άφησε τελικά ανοικτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει θετικά το Κίνημα Αλλαγής, καθώς, όπως είπε, «ζητήσαμε βελτιώσεις» που «φαίνεται ότι γίνονται δεκτές».

Η αντιπαράθεση πάντως που προέκυψε μεταξύ Οδ. Κωνσταντινόπουλου και Ευ. Βενιζέλου με αφορμή το συγκεκριμένο ζήτημα συνεχίστηκε και χθες από πλευράς του βουλευτή Αρκαδίας. Ο κ. Κωνσταντινόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, άφησε νέες αιχμές για τον τέως πρόεδρο του κόμματος. «Με τον κ. Βενιζέλο έχουμε διαφορετικές απόψεις για το ζήτημα και η διαφωνία μας εκφράστηκε δημόσια. Ο κ. Βενιζέλος είναι τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπήρξα στενός συνεργάτης του, γνωρίζουμε καλά ο ένας τον χαρακτήρα του άλλου», υποστήριξε κατά την εισαγωγή του, προσθέτοντας πως «συχνά βάζει θέματα δημοκρατικής λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, δυστυχώς όμως δεν έρχεται στις συνεδριάσεις». Παράλληλα ο κ. Κωνσταντινόπουλος επανέλαβε την πάγια θέση του όσον αφορά την αντιπολιτευτική τακτική. «Δεν μπορούμε να επιτρέπουμε στον κ. Καμμένο και στον κ. Τσίπρα να είναι συνεννοημένοι και να εμφανίζονται μαζί στις “μπίζνες” των δισεκατομμυρίων όπως η ΔΕΗ, και χώρια σε θέματα δικαιωμάτων, μόνο και μόνο για να κατασκευάζουν κομματικά ακροατήρια. Αν δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία, αυτό να καταδεικνύεται σε κάθε ευκαιρία και να φύγουν τώρα από την κυβέρνηση». Λίγη ώρα μετά, ο κ. Λοβέρδος με μία ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδωσε συνέχεια στο θέμα, τοποθετούμενος στην ίδια λογική με τον κ. Κωνσταντινόπουλο. Χαρακτηριστικά έκανε λόγο για «τα ρεπό του Καμμένου», λέγοντας πως «άλλο πράγμα συμφωνώ στην αναδοχή και άλλο βάζω πλάτες στον ΣΥΡΙΖΑ με την ψήφο μου στη Βουλή. Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω εγώ τα ρεπό του Καμμένου».

Από πλευράς του κ. Βενιζέλου, πάντως, δεν δόθηκε καμία συνέχεια στο θέμα. Συνεργάτες ωστόσο του τέως προέδρου του ΠΑΣΟΚ επέστρεφαν τα βέλη, σημειώνοντας πως το επιχείρημα πως ο τέως πρόεδρος δεν πηγαίνει στις συνεδριάσεις της Κ.Ο. «είναι έωλο», καθώς «ούτε συχνά γίνονται συνεδριάσεις» και όποτε γίνονται «είναι πάντα παρών επιστημονικός του συνεργάτης».

Στα κεντρικά γραφεία του κόμματος πάντως, υποβαθμίζουν το θέμα και επιδιώκουν να μεταφέρουν την ατζέντα σε «κεντρικής φύσεως θέματα» όπως αυτό των εκλογών. Σε αυτό το πλαίσιο, η Φώφη Γεννηματά επανέλαβε το αίτημα στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, εξηγώντας τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. «Bγήκα για να χτυπήσω το καμπανάκι του κινδύνου», υπογράμμισε, προσθέτοντας πως οι εκλογές πρέπει να γίνουν τώρα, πριν από τη λήξη του προγράμματος, για «να αποφασίσει ο ελληνικός λαός ποιον εμπιστεύεται στην ηγεσία της χώρας για να τον οδηγήσει σε μια βιώσιμη έξοδο από την κρίση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή