Μητσοτάκης: Τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνουν προβλήματα της χώρας

Μητσοτάκης: Τα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνουν προβλήματα της χώρας

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tα προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνουν προβλήματα της χώρας, σημείωσε ο Κ. Μητσοτάκης μιλώντας σε πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο πρώην υφυπουργός Παιδείας  και βουλευτής Καρδίτσας Σπύρος Ταλιαδούρος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

«Η Ελλάδα, θα προχωρήσει μπροστά, οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα, και είμαστε εδώ για ακριβώς αυτό το λόγο, για να κάνουμε καλύτερη, τη ζωή των πολλών, είμαστε εδώ για να δούμε πώς θα φέρουμε νέες δουλειές, και καλύτερους μισθούς και στις πόλεις αλλά και στην περιφέρεια», είπε ο κ. Μητσοτάκης προσθέτοντας: «Στην πολιτική του ψέματος και των υποσχέσεων αντιπαραθέτουμε λίγα λόγια και πολλά έργα, και στην λογική του διχασμού και του μίσους βάζουμε απέναντι την ενότητα και την αλληλεγγύη των Ελλήνων».

Ειδική αναφορά ο κ. Μητσοτάκης έκανε και στο σχέδιο καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού που παρουσιάστηκε πρόσφατα, λέγοντας:

«Το σχέδιό μας είναι ένα σχέδιο που μπορεί να πετύχει, ρυθμούς ανάπτυξης της τάξεως του 4% το οποίο μπορεί να μην λέει κάτι για αυτούς που δεν είναι οικονομολόγοι, ισοδυναμεί όμως με 600.000 νέες θέσεις εργασίας, με ποιότητα και με αξιοπρεπείς απολαβές».

Με αυτό τον τρόπο, εξήγησε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης, μπορούμε να εξασφαλίζουμε ότι κάθε χρόνο, θα δίνουμε 1 δισ. ευρώ, ως ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, στους 800.000 συμπολίτες μας που το χρειάζονται σήμερα περισσότερο παρά ποτέ. Θυμίζω, ανέφερε, ο πρόεδρος της Ν.Δ. λέγοντας πως η πολιτική του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος είναι πολιτική της ΝΔ.

Ο ίδιος μίλησε στη συνέχεια για μικρά χαμηλότοκα δάνεια, σε συμπολίτες μας που βρέθηκαν στο περιθώριο, ώστε να ξαναμπούν στην αγορά με οικογενειακές, με προσωπικές επιχειρήσεις. Ακόμα αναφέρθηκε σε ελαστικότερα κριτήρια για το επίδομα ανεργίας, στηρίζοντας την επιμόρφωση των ανέργων, τονίζοντας:

«Θα στηρίξουμε και τον θεσμό της οικογένειας σε όλη την ελληνική επικράτεια. Κανένα ελληνόπουλο εκτός παιδικού σταθμού, δέσμευση δική μου προσωπική, δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή