ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Δεν γνωρίζουμε την απόφαση του Τραμπ για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα

Φωτογραφία αρχείου. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπ. Νετανιάχου κατά τη διάρκεια συνεδρίου για τα πυρηνικά στο υπουργείο Αμυνας στο Τελ Αβίβ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Το Ισραήλ δεν έχει ενημερωθεί μέχρι στιγμής για την απόφαση που θα λάβει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ την 12η Μαΐου σχετικά με το ενδεχόμενο απόσυρσης της Ουάσιγκτον από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, διαβεβαίωσε σήμερα ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Μέχρι στιγμής, η ισραηλινή κυβέρνηση δεν γνωρίζει «ποια θα είναι η απόφαση του (Ντόναλντ) Τραμπ» διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος. «Δεν μου το είπε» όμως «πιστεύω ότι παραμένει δύσπιστος» επί του θέματος, συμπλήρωσε η ίδια πηγή.

Από την πλευρά του σήμερα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ απέρριψε το επιχείρημα των προασπιστών της συμφωνίας για τα πυρηνικά της Τεχεράνης, σύμφωνα με το οποίο έως σήμερα, το Ιράν δεν έχει παραβιάσει τους όρους της συμφωνίας. «Εάν δεν παραβιάζετε μια επικίνδυνη συμφωνία, αυτό δεν την καθιστά λιγότερο επικίνδυνη» σημείωσε σε δηλώσεις του προς δημοσιογράφους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ