Αυτά τα εξωτικά φρούτα είναι το κλειδί για να διατηρήσετε τη γραμμή σας!

Αυτά τα εξωτικά φρούτα είναι το κλειδί για να διατηρήσετε τη γραμμή σας!

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα περισσότερα εξωτικά φρούτα, που αγαπάμε για την υπέροχη, ξεχωριστή γεύση τους, μας θυμίζουν καλοκαίρι και ανέμελη διάθεση. Ένας ακόμη λόγος για να τα προτιμήσετε, όμως, είναι τα θρεπτικά συστατικά τους, ο πλούτος των βιταμινών που περιέχουν και οι θετικές τους επιδράσεις στην υγεία και το αδυνάτισμα. Ας αναλύσουμε μερικά από αυτά:

  • Παπάγια

Πρόκειται για ένα νοστιμότατο εξωτικό φρούτο, υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες και νερό, με πολύ λίγες θερμίδες που βοηθά στη σωστή πέψη των πρωτεϊνών. Επίσης πλούσιο φρούτο σε βιταμίνη C, σε φολικό οξύ, κάλιο, βιταμίνη Α, βιταμίνη Ε και βιταμίνη Κ, ενώ αποτελεί εξαιρετικό φάρμακο για να καταπολεμήσετε τα παράσιτα του εντέρου, τα οποία συχνά αυξάνουν την όρεξη για φαγητό.

  • Μάνγκο

Ένα φρούτο με μεγάλη θρεπτική αξία, το "φρούτο της Ινδίας" είναι πλούσιο σε βιταμίνη C αλλά και βιταμίνη Α, πολλές βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ασβέστιο και μαγνήσιο. Το μάνγκο είναι ιδανικό αν κάνετε δίαιτα, καθώς θα πρέπει να φροντίσετε να καταναλώνετε προϊόντα με λίγες θερμίδες, σύνθετους υδατάνθρακες και πολλά θρεπτικά συστατικά. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες συμβάλλουν στην τόνωση του μεταβολισμού κι έτσι το σώμα καίει περισσότερες θερμίδες.

  • Acai berry

Είναι ένα μικρό, στρογγυλό φρούτο, με φλοιό σε χρώμα σκούρου μωβ. Βγαίνει στα δάση του Αμαζονίου και είναι γνωστό για τις πολλές ιδιότητές του. Περιέχει μεγάλες ποσότητες σιδήρου, ασβεστίου, υδατανθράκων, αντιοξειδωτικών, ωμέγα λιπαρών οξέων, φυτικών ινών, αμινοξέων και βιταμινών Α και C. Το Acai Berry έχει χαρακτηριστεί και ως υπερ-φρούτο και θεωρείται ότι ενισχύει στο μέγιστο την ενέργεια και την αντοχή, ενώ εκτοξέυει τη λειτουργία του μεταβολισμού.

  • Ανανάς

Το εξωτικό αυτό φρούτο δρα ως φυσικός λιποδιαλύτης, ενώ νωπός μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του φουσκώματος ή πρηξίματος. Με μια φέτα ανανά παίρνετε μόνο 25 θερμίδες, ενώ το συγκεκτιμένο φρούτο είναι πηγή βρωμελίνης, ενός ενζύμου που βοηθά στην καταστολή των φλεγμονών, στη μείωση των οιδημάτων και στην πιο ολοκληρωμένη πέψη των πρωτεϊνών.

 

Περισσότερα tips διατροφής και υγείας στο mustonline.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή