Μια φράουλα στο ποτήρι μου!

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για μένα η άνοιξη έρχεται πάντα με τη φωνή της Νάνσι Σινάτρα να τραγουδάει «Strawberries cherries and an angel’s kiss in spring, my summer wine is really made from all these things», ενώ έχω δίπλα μου ένα μεγάλο μπολ λαχταριστές φράουλες. Όσο κι αν βρίσκεται όλο τον χρόνο στα ράφια του μανάβη, η φράουλα είναι το απόλυτο φρούτο της άνοιξης. Κατακόκκινη, ζουμερή, αρωματική, σκέτη με ζάχαρη και κονιάκ όπως παλιά, με αφράτη σαντιγί όπως πάντα, σε παγωτά, τούρτες και τάρτες, σε κρέμες, γρανίτες, σαλάτες. Το πιο σέξι φρούτο, που συνδυάζει την αθωότητα και το πάθος! Για να της δώσουμε ένα επιπλέον sexy twist, ας βάλουμε δίπλα της ένα ποτήρι αλκοόλ! Έτσι, για την «ενηλικίωση»! Ας ξεκινήσουμε με την πιο απλή εκδοχή, φράουλες φρέσκες με λίγη ζάχαρη και ένα ποτήρι ημίξηρο αφρώδες Μοσχάτο, λευκό ή ροζέ. Αν δεν μπορείτε να αντισταθείτε στις φράουλες με σαντιγί, γεμίστε τα ποτήρια με ένα υπέροχο γλυκό Μοσχάτο Ρίου-Πατρών. Ένα late harvest Riesling για τις αεράτες πάβλοβες και μια παγωμένη γλυκιά Μαυροδάφνη για τις βουτηγμένες στην αμαρτία της σοκολάτας φράουλες. Ένα γλυκό κρασί από λευκές ποικιλίες (Μοσχάτο, Gewurztraminer, Μαλαγουζιά…) για τις τάρτες φράουλας και, φυσικά, ροζέ αφρώδη ημίξηρα για τις λεπτεπίλεπτες μους και τα σουφλέ. Όμως, οι φαινομενικά αθώες φράουλες τρελαίνονται για τα «σκληρά» αγόρια! Βότκα, τζιν, τσίπουρα φλερτάρουν απροκάλυπτα μαζί τους. Σας δίνω δύο συνταγές που θα σας ενθουσιάσουν! ■

Voila! 

Ένα κοκτέιλ με φράουλες που δημιουργήθηκε από τον Cedric Tovar στο ξενοδοχείο Waldorf Astoria, στο Μανχάταν.

Νέα Υόρκη

Υλικά για ένα ποτήρι

50 ml φρέσκος χυμός φράουλας 

50 ml βότκα Belvedere

3 φύλλα δυόσμου

3 κόκκοι μαύρου πιπεριού

το ξύσμα από ½ λάιμ

1 κουταλιά της σούπας χυμός λάιμ

Στο γυάλινο δοχείο του σέικερ συνθλίψτε τα φύλλα του δυόσμου με τους κόκκους του πιπεριού. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα υλικά, μεγάλα και σκληρά παγάκια και χτυπήστε καλά. Σουρώστε σε μεγάλο ποτήρι του μαρτίνι και διακοσμήστε με μία φέτα από μεγάλη φράουλα.

Spring rose

Το λικέρ elderflower και το τζιν Hendricks δίνουν σε αυτό το κοκτέιλ έναν έντονο αρωματικό χαρακτήρα.

Υλικά για ένα ποτήρι

30 ml λικέρ elderflower 

60 ml Hendricks τζιν

20 ml χυμός λεμονιού

10 ml σιρόπι ζάχαρης

1 σφηνάκι λιωμένες φράουλες

ροζέ αφρώδες ξηρό κρασί

Βάλτε όλα τα υλικά, εκτός από το αφρώδες κρασί, σε ένα σέικερ με μεγάλα και σκληρά παγάκια και χτυπήστε πολύ καλά. Σουρώστε σε ένα μεγάλο ψηλό ποτήρι και απογεμίστε με το αφρώδες. Αν θέλετε, διακοσμήστε με μία φράουλα.

Tips

* Όταν λέμε χυμό φράουλας, εννοούμε μόνο φρέσκο χυμό φράουλας. * Βάλτε μία ολόκληρη φράουλα στο ποτήρι με το ελαφρύ, παγωμένο κόκκινο κρασί σας, όπως έβαζαν παλιά οι παππούδες ένα κομμάτι μήλο.

* Δοκιμάστε φράουλες με βελγικές φρουτόμπιρες!

* Διαχρονικό στυλ: φρέσκες φράουλες και ένα ποτήρι ροζέ σαμπάνια!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή