Απόδραση με ένα αστέρι

2' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακαλύπτουμε τη Μάνη με την X-Class, το πληθωρικό pick-up της Μercedes.

H Mercedes X-Class δεν κάνει συμβιβασμούς, και εμείς, με τη συνδρομή της Α. Ισμαήλος Α.Ε., οδηγήσαμε το νέο γερμανικό μοντέλο για το ταξίδι μας των 270 χλμ. από την Αθήνα μέχρι τη Μάνη. Το πληθωρικό γερμανικό pick-up μας ταξίδεψε με ασφάλεια και σε σβέλτο ρυθμό, δίνοντάς μας την ευκαιρία να απολαύσουμε τη διαδρομή.

Στις επαρχιακές διαδρομές της Μάνης, η X-Class μας συνεπήρε με την οδηγική της συμπεριφορά και τα μοναδικά χαρακτηριστικά ασφαλείας της. Δεν χάσαμε την ευκαιρία να κινηθούμε και εκτός δρόμου, εκμεταλλευόμενοι την άριστη λειτουργία της τετρακίνησης 4MATIC, τον υποπολλαπλασιασμό των σχέσεων του κιβωτίου για τα «δύσκολα», αλλά και το προαιρετικό πίσω μπλοκέ διαφορικό.

Δεν είναι όμως μόνο η οδήγηση της νέας Mercedes X-Class που την κάνει να ξεχωρίζει και που έκανε ακόμα πιο συναρπαστικό το ταξίδι μας. Το νέο pick-up μαγνητίζει τα βλέμματα με τον επιβλητικό σχεδιασμό του, αλλά και με την πολυτέλεια στους εσωτερικούς χώρους του, στοιχεία μοναδικά για την κατηγορία. Παράλληλα, όπως όλες οι Mercedes-Benz, έτσι και η X-Class προσφέρει μοναδικά επίπεδα άνεσης στους επιβάτες της, όπως διαπιστώσαμε από πρώτο χέρι στο ταξίδι μας.

Το νέο pick-up της Mercedes-Benz αποτελεί τον νέο λειτουργικό και αξιόπιστο συνεργάτη στην καθημερινότητα του επαγγελματία οδηγού, αλλά και στον ελεύθερο χρόνο του, όταν θέλει να οργανώσει τις δικές του μοναδικές αποδράσεις.

Απόδραση με ένα αστέρι-1

Φωτογραφία: © Shutterstock

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΙΡΟΥ

Δεν είναι εύκολα τα 91 χλμ. που χωρίζουν την Καλαμάτα από το σπήλαιο του Διρού. Αλλά είναι μια ενδιαφέρουσα διαδρομή με αφορμές για στάσεις. Οι στροφές είναι αρκετές, όπως και οι ανηφοριές και οι κατηφοριές. Σε μεγάλο κομμάτι της διαδρομής θα έχετε στα δεξιά σας τη θάλασσα και στο βάθος τον Ταΰγετο.

ΣΤΑΣΕΙΣ

• Για βουτιά και καφέ σταματήστε στην παραλία Καλογριά, στη Στούπα, όπου λειτουργεί και beach bar.

• Κάντε βόλτα στον παραδοσιακό οικισμό του Οίτυλου, με τα επιβλητικά πέτρινα πυργόσπιτα.

• Κρεμασμένο στα βράχια πάνω από το κύμα, το Τελωνείο (τηλ.27330-52702) στο Λιμένι σερβίρει ψάρια, θαλασσινά και χειροποίητα ορεκτικά με τοπικές πρώτες ύλες.

• Η Αρεόπολη, η πρωτεύουσα της Μέσα Μάνης, με τα πυργόσπιτα, τα πέτρινα σοκάκια και τη μεγάλη πλατεία, όπου θα πιείτε καφέ, είναι προορισμός από μόνη της.

• Το σπήλαιο Γλυφάδας Διρού είναι από τα πιο εντυπωσιακά της Ελλάδας. Η ξενάγηση γίνεται με βαρκούλα, ενώ υπάρχει και χερσαίο τμήμα. Έχουν χαρτογραφηθεί περίπου 14 χλμ. διαδρομών, αλλά η ξενάγηση καλύπτει μόλις 1,5 χλμ. (διάρκεια 25΄). Εισιτήρια για λιμναίο και χερσαίο τμήμα 13 ευρώ, μόνο χερσαίο 6 ευρώ. Καθημερινά 09.00-17.00 (τον Ιούλιο και τον Αύγουστο το ωράριο παρατείνεται), τηλ. 27330-52222.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή