Παναθηναϊκός: Γιαννακόπουλος για Ερασιτεχνικό

Παναθηναϊκός: Γιαννακόπουλος για Ερασιτεχνικό

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aνοικτό ενδεχόμενο των ήδη μειωμένων πιθανοτήτων για τη συνέχιση παρουσίας του Παναθηναϊκού Superfoods στην Ευρωλίγκα άφησε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στο Sport24 Radio, στην οποία αναθέρμανε, παράλληλα, το ενδιαφέρον διοικητικής ευθύνης του ερασιτεχνικού συλλόγου, αρχής γενομένης από το ανδρικό τμήμα βόλεϊ. Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ επανέλαβε τη δυσαρέσκειά του για τη συμπεριφορά της Ευρωλίγκας προς την οικογένειά του και τόνισε ότι το πρόβλημα δεν βρίσκεται σε προσωπικό επίπεδο με τον εκτελεστικό διευθυντή της διοργάνωσης Τζόρντι Μπερτομέου και δεν είναι απαραίτητη η παραίτησή του για να βρεθεί κοινός τόπος καλής συνεργασίας. Βασική προϋπόθεση, όμως, τίθεται από τον κ. Γιαννακόπουλο η απόσυρση όλων των ποινών που του έχουν επιβληθεί, με την απαγόρευση εισόδου σε όλα τα ευρωπαϊκά γήπεδα και τα χρηματικά πρόστιμα που έχουν ξεπεράσει το ποσό των 300.000 ευρώ.

«Το γεγονός ότι προσπαθώ να υποστηρίξω τα μέλη της οικογένειάς μου είναι ύψιστης σημασίας. Αν το έκανα σωστά ή άλλο είναι άλλο θέμα. Η διάθεση υπάρχει να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να λύσουμε τα προβλήματα. Θα πρέπει να τραβηχτούν πίσω όλες οι ποινές και εγώ τότε θα ρίξω πολύ νερό στο κρασί μου. Ελπίζω να βρεθεί λύση και να διορθώσει την κατάσταση ο κ. Μπερτομέου. Απαραίτητη δεν είναι η παραίτησή του, αλλά η αλλαγή στάσης στον Παναθηναϊκό», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος και ενώ δύο διερευνητικές επαφές που έγιναν μεταξύ συνεργατών των «πρασίνων» και της Ευρωλίγκας, ώστε να άνοιγε δίαυλος επικοινωνίας, απέβησαν άκαρπες, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Για τον ερασιτεχνικό Παναθηναϊκό, που έχει διοίκηση διορισμένη από το πρωτοδικείο και τα περισσότερα τμήματα βρίσκονται σε δεινή οικονομική και αγωνιστική κατάσταση, ο κ. Γιαννακόπουλος εξέφρασε την επιθυμία να αναλάβει τη διοίκηση, μέσω ατόμων που χαίρουν της εμπιστοσύνης του. Η εκδήλωση ενδιαφέροντός του χαροποίησε ιδιαίτερα τη διοίκηση του ερασιτεχνικού Παναθηναϊκού, που μίλησε και για «παράδοση των κλειδιών» στον κ. Γιαννακόπουλο.

«Το ιδανικό θα ήταν η ύπαρξη ενιαίου Παναθηναϊκού με μία διοίκηση. Η απόφαση του κ. Αλαφούζου να προτιμήσει να δώσει την ομάδα στον κ. Πιεμπονγκσάντ δεν φέρνει κάποια άλλη λύση από το να προχωρήσουμε το μπάσκετ, το βόλεϊ και μάλλον τον Ερασιτέχνη μαζί ώστε να μπορέσει να υπάρχει μία κοινή στέγη. Τώρα εάν αυτή θα είναι η Λεωφόρος ή το ΟΑΚΑ θα το δούμε», τόνισε.

Η οικονομική ενίσχυση που δόθηκε από τον Δ. Γιαννακόπουλο στην ανδρική ομάδα βόλεϊ θα είναι ο «πιλότος» για την αγωνιστική ενδυνάμωση και των άλλων τμημάτων. «Θα δοθεί μία σειρά για όλα τα τμήματα και θα μπει προτεραιότητα. Θεωρώ ότι στο βόλεϊ ανδρών θα πρέπει πρώτα να υπάρξει μια προσπάθεια και από εκεί και πέρα σιγά σιγά να δούμε και όλα τα υπόλοιπα τμήματα. Το Athens Alive προχωράει ώστε να υπάρχει ένα μεγάλο αθλητικό κέντρο στην Αθήνα. Υπάρχει και δεύτερο πλάνο, με τη Λεωφόρο, ώστε να στεγαστούν όλα τα τμήματα. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να έχει μία κοινή στέγη», κατέληξε ο κ. Γιαννακόπουλος. Οι διοικούντες του ΠΑΟ χαιρέτισαν το πρώτο βήμα επιστροφής της οικογένειας Γιαννακόπουλου στα ερασιτεχνικά τμήματα και δήλωσαν έτοιμοι να του παράσχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τα οικονομικά δεδομένα και τα παρελθοντικά χρέη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή