Ο Ορμπαν οικοδομεί μια χριστιανική ουγγρική δημοκρατία

Ο Ορμπαν οικοδομεί μια χριστιανική ουγγρική δημοκρατία

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βίκτορ Ορμπαν δήλωσε ότι το βασικό μέλημα της νέας κυβέρνησής του είναι η διατήρηση της ουγγρικής ασφάλειας και του χριστιανικού πολιτισμού της χώρας και εξακολούθησε την εθνικιστική του ρητορική δεσμευόμενος να κρατήσει τους πρόσφυγες μακριά και να υπερασπιστεί εναντίον αυτού που ο ίδιος κατονομάζει ως εξωτερική εμπλοκή.

Ο δεξιός πρωθυπουργός, που είναι 54 ετών σήμερα, επανεξελέγη για τρίτη συνεχή θητεία κατά την εκλογική αναμέτρηση του περασμένου μήνα, καθώς το ισχυρό αντιμεταναστευτικό του μήνυμα του χάρισε την εκλογική νίκη. Ενας από τους θερμότερους αντιτιθέμενους στη μετανάστευση στην Ευρώπη, κυρίως από τους μουσουλμάνους που προσπαθούν να διαφύγουν από τον πόλεμο και την πείνα στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, η εκστρατεία του Ορμπαν, υποβοηθούμενη από την κυριαρχία του κόμματός του στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, μοιάζει να έπιασε τον παλμό μεγάλων ομάδων του εκλογικού σώματος, κυρίως στην ύπαιθρο.

Το κόμμα Fidesz σήμερα κατέχει τις 133 από τις 199 έδρες στη νέα Βουλή, κάτι που θα του επιτρέψει να περνάει νόμους, ακόμη και αυτούς που απαιτούν τα δύο τρίτα των ψήφων για να ψηφισθούν.

«Βασικό μέλημα της κυβέρνησης είναι η προάσπιση της ασφάλειας της Ουγγαρίας και του χριστιανικού της πολιτισμού», δήλωσε ο Ορμπαν σε συνέντευξη Τύπου, αφού του ζητήθηκε από τον πρόεδρο να σχηματίσει κυβέρνηση.

Η πρώτη συνεδρίαση της νέας ολομέλειας της Βουλής έχει προγραμματιστεί για σήμερα Τρίτη, κατά την οποία ο Ορμπαν θα επανεκλεγεί, για ακόμη μία φορά, πρωθυπουργός.

Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του την Παρασκευή, ο Ορμπαν τόνισε ότι οικοδομεί μια «χριστιανική δημοκρατία».

«Εργαζόμαστε προς την ανοικοδόμηση μιας χριστιανικής δημοκρατίας παλαιού τύπου, με ρίζες στις ευρωπαϊκές παραδόσεις. Πιστεύουμε στη σημασία που έχει το έθνος και στην Ουγγαρία δεν θέλουμε να δώσουμε έδαφος σε κάποιον διεθνή επιχειρηματικό κολοσσό ή πολιτική αυτοκρατορία», τόνισε ο Ορμπαν.

Ο Τζορτζ Σόρος

Στο παρελθόν, ο Ορμπαν κατηγόρησε τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από τον δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος, ο οποίος έχει γεννηθεί στη Βουδαπέστη, για πολιτικές παρεμβάσεις και ότι ενεργητικά υποστηρίζουν τη μετανάστευση. Επίσης δήλωσε ότι οποιαδήποτε οργάνωση εμπλέκεται στο θέμα της μετανάστευσης θα πρέπει να παίρνει το πράσινο φως από τις εθνικές αρχές ασφαλείας.

Ενας από τους πρώτους νόμους που πρόκειται να ψηφιστούν από το νέο Κοινοβούλιο είναι ο νόμος «Σταματήστε τον Σόρος», που θα επιβάλει φορολογία της τάξης του 25% στις δωρεές από το εξωτερικό προς τις μη κερδοσκοπικές οργανώσεις που υποστηρίζουν τη μετανάστευση. Ο Τζορτζ Σόρος έχει χαρακτηρίσει τις επιθέσεις εναντίον του «ψέματα και διαβολές», που δημιουργήθηκαν προκειμένου να κατασκευαστεί ένας εξωτερικός εχθρός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή