Μπάσκετ – ΑΕΚ: Τα κέρδη πίσω από το τρόπαιο

Μπάσκετ – ΑΕΚ: Τα κέρδη πίσω από το τρόπαιο

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H νέα ενθρόνιση της «βασίλισσας» ΑΕΚ με το στέμμα του Τσάμπιονς Λιγκ, που αποτελεί τον τρίτο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας της και συνδυάστηκε ιδανικά με την 50χρονη επέτειο του πρώτου Κυπέλλου Κυπελλούχων, θα αποφέρει πολλαπλά κέρδη στην ομάδα που έπαιζε πριν από πέντε χρόνια στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής, αλλά το όραμα του προέδρου της Μάκη Αγγελόπουλου την επανέφερε στην αίγλη των προηγούμενων δεκαετιών.

Το άγχος του «πρέπει» για την πρόκριση στον τελικό αποδείχθηκε μεγαλύτερος αντίπαλος της Ενωσης και από την ισπανική Μούρθια, την οποία νίκησε (77-75), ενώ στον τελικό, απέναντι στη γαλλική Μονακό, οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα ήταν «αλύγιστοι». Το τελικό 100-94 γιορτάστηκε δεόντως από 19.000 φιλάθλους της ΑΕΚ, στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, τους απανταχού φίλους της και χαιρετίστηκε με δεκάδες συγχαρητήρια από το σύνολο του ελληνικού μπάσκετ και την πολιτεία.

H κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν ο μεγάλος στόχος της ΑΕΚ στη φετινή περίοδο και η εκπλήρωση του οράματος που είχε ο Μάκης Αγγελόπουλος στα τρία χρόνια διοικητικής ενασχόλησης της ομάδας μπάσκετ (φέρνοντας 23 ξένους παίκτες και 3 προπονητές). Είναι οξύμωρο αλλά αληθινό το γεγονός ότι η ΑΕΚ κατέκτησε τον τίτλο της διοργάνωσης, στην οποία ο κ. Αγγελόπουλος αρνιόταν πεισματικά να δηλώσει συμμετοχή στον πρώτο χρόνο της δημιουργίας του Τσάμπιονς Λιγκ από τη FIBA και η Ενωση είχε φτάσει ένα βήμα πριν από την αποβολή της από το εγχώριο πρωτάθλημα, όπως την είχε προειδοποιήσει η ομοσπονδία. Δύο χρόνια αργότερα, η ΑΕΚ ανέλαβε από τη FIBA τη διοργάνωση του φάιναλ φορ στο ΟΑΚΑ, το έπραξε άρτια και φαντασμαγορικά και κατέκτησε τον τίτλο. Μεγαλύτερο κατόρθωμα, όμως, είναι η επανασύνδεση της ομάδας μπάσκετ με τον κόσμο του συλλόγου. Στο εορταστικό τριήμερο των φίλων της ΑΕΚ που πανηγύρισαν την κατάκτηση του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος και του Τσάμπιονς Λιγκ, η ομάδα μπάσκετ κατάφερε να επιστρέψει στην καρδιά και όσων οπαδών κρατούσαν… αποστάσεις από την ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα, γιατί δεν τη θεωρούσαν αξιόπιστη στην κατάκτηση τίτλων. Η ομάδα μπάσκετ, όμως, σε διάστημα τριών μηνών, στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας στο Ηράκλειο και έγινε ξανά «βασίλισσα» στην ευρωπαϊκή διοργάνωση που έχει χαμηλότερο ανταγωνισμό από το κλειστό κλαμπ της Ευρωλίγκας, αλλά βρίσκεται σε ανοδική πορεία εμπορικότητας και συμμετοχής ποιοτικότερων ομάδων.

Η ΑΕΚ γίνεται ο τρίτος πόλος του ελληνικού μπάσκετ μαζί με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, έχοντας αποδείξει, φέτος, ότι έχει μειώσει αισθητά τη διαφορά της από τους μονοπωλιακούς διεκδικητές του πρωταθλήματος. Διαθέτοντας λαϊκό έρεισμα, εύρωστη διοίκηση και σπουδαίο υλικό, η ΑΕΚ βάζει πλώρη για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος, με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία και αν δεν έχει αδειάσει από ενέργεια, όπως συμβαίνει με τις περισσότερες ομάδες μετά τα ευρωπαϊκά φάιναλ φορ, μπορεί να διαδραματίσει σπουδαίο, ίσως και… ανατρεπτικό ρόλο. Το δεδομένο είναι ότι στα εντός έδρας των φετινών πλέι οφ, οι εξέδρες του κάτω διαζώματος του ΟΑΚΑ, θα είναι γεμάτες για την κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ΑΕΚ έβαλε στα ταμεία της 1 εκατ. ευρώ από τη FIBA και οι παίκτες θα μοιραστούν 500.000 ευρώ, ως πριμ, ενώ θα γίνει μια μεταγραφή ξένου παίκτη για τα πλέι οφ και στη θέση του πλέι μέικερ. Το επόμενο βήμα του Μάκη Αγγελόπουλου είναι η οριστικοποίηση της νέας έδρας της ΑΕΚ που θα είναι το ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο και η μακρόχρονη υπενοικίασή του από την πολιτεία, ώστε να μετατραπεί σε γήπεδο μπάσκετ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή