Προφυλακιστέοι τέσσερις από τους κατηγορούμενους για την κομπίνα με τα αντικαρκινικά φάρμακα

Προφυλακιστέοι τέσσερις από τους κατηγορούμενους για την κομπίνα με τα αντικαρκινικά φάρμακα

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προφυλακίστηκαν ήδη τέσσερις από τους κατηγορούμενους για την κομπίνα με τα αντικαρκινικά φάρμακα μετά τις πολύωρες απολογίες τους χθες ενώπιον της ανακρίτριας κατά της διαφθοράς.

Πρόκειται για δυο νοσηλεύτριες του Λαϊκού Νοσοκομείου, έναν πρώην νοσηλευτή του ίδιου νοσοκομείου και έναν ιδιώτη φαρμακοποιό.

Οι απολογίες των κατηγορουμένων συνεχίζονται και σήμερα καθώς 12 εμπλεκόμενοι αναμένεται να περάσουν το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου μεταξύ των οποίων και ο φερόμενος ως εγκέφαλος 70χρονος Αιγύπτιος.

Μεταξύ των κατηγορουμένων και δυο γιατροί.

Οπως προκύπτει από τις συνεχιζόμενες έρευνες της Δικαιοσύνης, τα μέλη της πολυμελούς σπείρας που είχε συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση παράνομης εμπορίας ακριβών φαρμάκων στο εξωτερικό είχαν δράση και εκτός Αθηνών και σε άλλα νοσοκομεία, πλην του Λαϊκού. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, πέραν των ήδη κατηγορουμένων, ο βασικός πυρήνας των οποίων απολογήθηκε χθες ώς αργά το βράδυ στην ειδική ανακρίτρια Διαφθοράς, έχουν εντοπιστεί και ελέγχονται άλλοι οκτώ γιατροί, ενώ όλα τα στοιχεία οδηγούν στο ότι η δράση του κυκλώματος είχε απλώσει τα πλοκάμια της και σε άλλα νοσοκομεία.

Πώς δρούσε το κύκλωμα 

Ο 70χρονος Αιγύπτιος, ο «εγκέφαλος» της μεγάλης απάτης, μέσω «εταιρείας – φαντάσματος» στην Αίγυπτο την οποία είχε συστήσει, διακινούσε στο εξωτερικό σε πολλαπλάσια τιμή σκευάσματα τα οποία υποτίθεται ότι προορίζονταν για θεραπεία καρκινοπαθών στη χώρα μας.

Η εν λόγω εταιρεία φαινόταν ότι εισήγαγε στην Ελλάδα τα φάρματα, ωστόσο, οι εισαγωγείς και τα τιμολόγια που εξέδιδε η εταιρεία ήταν εικονικά. Παρείχαν όμως κάλυψη στη λαθραία διακίνηση των φαρμάκων, που η σπείρα αποσπούσε από δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία. Κι αυτό διότι τα σκευάσματα που προωθούνταν προς πώληση στη Γερμανία υποτίθεται ότι είχαν προηγουμένως εισαχθεί νόμιμα από την Αίγυπτο.

Τα λαθραία σκευάσματα κατέληγαν σε φαρμακαποθήκη στη Γερμανία, μόνιμο τόπο κατοικίας του 70χρονου και πωλούνταν σε τιμή διπλάσια ή ακόμα και τριπλάσια της αντίστοιχης στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή