ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Μίτρα, φωτοστέφανα, φτερά αγγέλων και σταυροί ήταν τα κυρίως αξεσουάρ που φόρεσαν πολλές από τις μεγαλύτερες διασημότητες των ημερών μας θέλοντας να συνδυάσουν σύμβολα της Καθολικής Εκκλησίας και τον κόσμο της φαντασίας για το γκαλά του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης (Met), ένα ετήσιο κοσμικό γεγονός στη Νέα Υόρκη.

Οι πολλαπλές αναφορές στη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία έμοιαζαν σαν ένα νεύμα στη νέα έκθεση του Costume Institute, παραρτήματος του Met στη Νέα Υόρκη που είναι αφιερωμένο στη μόδα, η οποία παραλληλίζει τον Καθολικισμό με την υψηλή ραπτική.

Για τη χρηματοδότηση της έκθεσης και την ύπαρξη του ίδιου του Costume Institute, η ιέρεια της μόδας Ανα Γουίντουρ οργανώνει κάθε χρόνο το γκαλά του Met που ανταγωνίζεται σε λάμψη τη βραδιά των 'Οσκαρ για τον τίτλο της κοσμικής εκδήλωσης της χρονιάς στις ΗΠΑ.

Η διευθύντρια του περιοδικού Vogue καταφέρνει πάντα να προσελκύει τις πιο προβεβλημένες προσωπικότητες από τον κόσμο του θεάματος, της τέχνης, των επιχειρήσεων για το δείπνο αυτό στο οποίο η είσοδος στοιχίζει 30.000 δολάρια.

Φέτος οικοδέσποινες της βραδιάς ήταν η 'Ανα Γουίντουρ, η δικηγόρος Αμάλ Κλούνεϊ, σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ, η σχεδιάστρια μόδας Ντονατέλα Βερσάτσε και η τραγουδίστρια Ριάνα.

Kεντρικό στολίδι της βραδιάς, με τα φτερά που φορούσε η Κέιτι Πέρι και η Λάνα ντελ Ρέι, ήταν οι σταυροί, που κοσμούσαν από το χρυσαφένιο φόρεμα της Κιμ Καρντάσιαν έως το άμφιο του πρωταγωνιστή της ταινίας “Μαύρος Πάνθηρας" Τσάντγουικ Μπόσμαν. 

Τα βλέμματα κέντρισε ο Τζάρεντ Λέτο, ο οποίος επέλεξε να εμφανιστεί ως Ιησούς και περπάτησε στο κόκκινο χαλί με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Gucci Αλεσάνδρο Μισέλ και την τραγουδίστρια Λάνα ντελ Ρέι.

Εντυπωσιακή ήταν και η εμφάνιση της Ριάνα, η οποία επέλεξε να φορέσει παπική τιάρα, ενώ απαρατήρη δεν πέρασε η Μαντόνα

Τα φλας των φωτογράφων δεν σταμάτησαν να αστράφτουν προσπαθώντας να απαθανατίσουν τις αφίξεις των αστέρων ή στιγμιότυπυπα με τους διάσημους συνδαιτυμόνες της βραδιάς.

Δείτε τις πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις στο κόκκινο χαλί του Met:

 

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ