Θεοδωράκης: Οι βουλευτές πρέπει να λύνουν προβλήματα και όχι να περιμένουν στον πάγκο

Θεοδωράκης: Οι βουλευτές πρέπει να λύνουν προβλήματα και όχι να περιμένουν στον πάγκο

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Να μην κλείνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα, στην εξέλιξη, στη λογική, στα δικαιώματα», ζήτησε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης από τους προοδευτικούς, όπως είπε, βουλευτές, τονίζοντας ότι, η χώρα έχει ανάγκη από μια μεγάλη πολιτική αλλαγή και όχι μόνο από μια κυβερνητική εναλλαγή.

Ο κ. Θεοδωράκης μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για το νέο πλαίσιο αναδοχής και υιοθεσίας, είπε ότι το άρθρο 8 ήρθε στη Βουλή, λόγω της αταλάντευτης θέσης του Ποταμιού και χαιρέτησε το γεγονός ότι, τελικά θα ψηφιστεί από τους περισσότερους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής.

Επεσήμανε όμως, ότι, κάποιοι που δεν ψηφίζουν το άρθρο 8, το κάνουν γιατί φοβούνται τις αντιδράσεις των συντηρητικών, φοβούνται να συγκρουστούν με τις προκαταλήψεις και -για να μην πάρουν θέση- το ανάγουν δήθεν σε μεγάλη πολιτική σύγκρουση.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι, όταν ήταν αντιπολίτευση, σαμπόταραν ακόμη και τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, προσθέτοντας, όμως ότι, η χώρα δεν προχωράει με ρεβανσισμούς και καπρίτσια.

«Και τώρα κάποιοι θεωρούν ότι είναι σωστό, να πληρώσουν τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με το ίδιο νόμισμα. Μόνο που η χώρα, δεν θα πάει μπροστά με καπρίτσια και ρεβανσισμούς. Οι βουλευτές εκλέγονται για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των πολιτών. Και γι’ αυτό υποχρεούνται, να προτείνουν λύσεις, να διορθώνουν προβλήματα, να αγωνίζονται για να αλλάξει η ζωή των πολιτών προς το καλύτερο. Δεν εκλέγονται για να περιμένουν στον πάγκο, την καλή κυβέρνηση ή τη δική τους κυβέρνηση» τόνισε o κ. Θεοδωράκςη προσθέτοντας:

«Οι συνεχείς αναβολές στην επίλυση των προβλημάτων σκουριάζουν τους αρμούς της κοινωνίας. Μεταδίδουν ένα μήνυμα ματαιότητας και σπρώχνουν τους πολίτες στην αποχή, αφού: «τίποτε δεν αλλάζει».

Ομως, φοβάμαι, ότι αρκετοί από αυτούς που λένε σήμερα: «Όχι στην αναδοχή, γιατί δεν θέλω να στηρίξω την κυβέρνηση», λένε ψέματα. Στην πραγματικότητα δειλιάζουν… Φοβούνται τις αντιδράσεις των συντηρητικών, φοβούνται Μητροπολίτες, φοβούνται τα καφενεία. Φοβούνται να συγκρουστούν με τις προκαταλήψεις. Και για να μην πάρουν θέση για την αναδοχή στα ομόφυλα ζευγάρια το ανάγουν σε μεγάλη πολιτική σύγκρουση».

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι «τα θέματα αυτά δεν πρέπει να είναι αφορμή για πολιτικάντικες συγκρούσεις» και κατέθεσε στα πρακτικά το κείμενο παρέμβαση 83 Ελλήνων πανεπιστημιακών από την Ελλάδα και το εξωτερικό σχετικών με την ψυχολογία.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κάλεσε τέλος, την πολιτεία να δώσει βάρος στην επιλογή των ζευγαριών, και τα σπίτια της αναδοχής ή της υιοθεσίας να επιλέγονται με αυστηρά κριτήρια, με ελέγχους, πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της αναδοχής, προκειμένου να εξασφαλίζεται ότι το παιδί θα αναθραφεί σωστά, σωματικά και πνευματικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή