Αντιδράσεις για το παραλήρημα Κατσίκη στη Βουλή

Αντιδράσεις για το παραλήρημα Κατσίκη στη Βουλή

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιδράσεις στην αντιπολίτευση προκάλεσε η δήλωση του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Κωνσταντίνου Κατσίκη, ο οποίος εμφανίστηκε αντίθετος σήμερα στη συζήτηση στη Βουλή επί του νομοσχέδιου για την υιοθεσία και την αναδοχή, επικρίνοντας έντονα όσους την υιοθετούν και έκανε λόγο για «λογική παράνοιας» και «σεξουαλικά παρεκτρεπομένους».

«Η επιχειρηματολογία των θιασωτών της ομοφυλοφιλίας, πως η αγάπη δεν είναι αμαρτία, έχει απάντηση. Φυσικά και δεν είναι αμαρτία η αγάπη. Εξαρτάται όμως και το που κατευθύνεται. Η αγάπη ενός πατέρα προς την κόρη του που είναι διαφορετική της πατρικής, είναι ή όχι αμαρτία; Την ίδια αγάπη θα μπορούσαν να ισχυριστούν πως έχουν και οι παιδόφιλοι. Γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις η αγάπη είναι αμαρτία και μάλιστα τερατώδης, ενώ στις ομοφυλοφιλικές σχέσεις, θεωρείται αθώα αυτή η αγάπη;», είπε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. προκαλώντας την αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Βαρβιτσιώτης: Ίδια σκέψη και λόγος με τη Χρυσή Αυγή

«Δεν είδα να έχει βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ κάποια ανακοίνωση για να καταδικάζει την ρητορεία του κ. Κατσίκη που είναι ίδια στη σκέψη και στο λόγο με αυτή της Χρυσής Αυγής», σχολίασε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής της ΝΔ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφερόμενος στη δήλωση του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Κωνσταντίνου Κατσίκη.

«Δεν το κάνετε γιατί για εσάς ο κ. Κατσίκης είναι χρήσιμος για την κυβερνητική σας πλειοψηφία», συμπλήρωσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Χρηστίδης: Καμία κυβέρνηση με τσίπα δεν θα δεχόταν να έχει στις τάξεις τον βουλευτή Κ. Κατσίκη

«Απαράδεκτα, σκοταδιστικά και εκτός κάθε λογικής» είναι όσα είπε ο Κωνσταντίνος Κατσίκης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, σχολιάζοντας τους χαρακτηρισμούς του βουλευτή των ΑΝΕΛ για την ομοφυλοφιλία.

«Καμία κυβέρνηση με τσίπα δεν θα δεχόταν να έχει στις τάξεις της έναν βουλευτή», τόνισε ο κ. Χρηστίδης.

Θεοχαρόπουλος: Τις περιμέναμε από Χρυσή Αυγή, ήρθαν από τον εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ

«Δηλώσεις που έρχονται από ένα σκοτεινό παρελθόν» χαρακτήρισε τις αναφορές του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Κωνσταντίνου Κατσίκη, ότι είναι έγκλημα η ομοφυλοφιλία, όπως και η παιδοφιλία, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

«Μια τέτοια ρητορική την περιμέναμε από τη Χρυσή Αυγή, αλλά ήρθε από τον κυβερνητικό σας εταίρο» είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Θεοχαρόπουλος κατά τη συζήτηση, στην Ολομέλεια, του νομοσχεδίου για τον θεσμό της υιοθεσίας και της αναδοχής.

Επιπλέον, έκανε σαφές ότι η ΔΗΣΥ υπερψηφίζει την επίμαχη διάταξη που δίνει τη δυνατότητα αναδοχής σε ομόφυλα ζευγάρια, τα οποία έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, λέγοντας: «Εμείς δεν λειτουργούμε σε συνάρτηση με το αν έχετε πλειοψηφία, ή όχι, ούτε με τακτικισμούς στα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τέτοιες προοδευτικές αλλαγές βρίσκονται στον πυρήνα των θέσεων της Ευρωπαϊκής Σοσιαλοδημοκρατίας, που στέκεται απέναντι σε κάθε διάκριση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή