Αύξηση κερδών 68,6% και πωλήσεων 7,7% για ΟΛΠ το 2017

Αύξηση κερδών 68,6% και πωλήσεων 7,7% για ΟΛΠ το 2017

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την υψηλότερη κερδοφορία της τελευταίας δεκαετίας κατέγραψε κατά τη διάρκεια του 2017 ο ΟΛΠ. Σύμφωνα με σχετική παρουσίαση του Οργανισμού στην ετήσια ενημέρωση της Ενωσης Θεσμικών Επενδυτών, κατά την περυσινή χρήση καταγράφηκε αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 7,7%, σε 111,5 εκατ. ευρώ (από 103,5 εκατ. ευρώ κατά το 2016), ενώ τα κέρδη μετά από φόρους ενισχύθηκαν κατά 68,6%, σε 11,3 εκατ. ευρώ, έναντι 6,7 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, τα κέρδη προ φόρων σχεδόν διπλασιάστηκαν, καθώς ανήλθαν σε 21,2 εκατ. ευρώ, από 11 εκατ. ευρώ κατά τη χρήση του 2016.

Αντίστοιχα, φέτος, κατά τη διάρκεια του πρώτου τετραμήνου, προκύπτουν ακόμα θετικότερες ενδείξεις, από δραστηριότητες όπως τα εμπορευματοκιβώτια και η ναυπηγοεπισκευή. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, κατά το διάστημα από τις αρχές του έτους έως και τον Απρίλιο, τη σημαντικότερη αύξηση σημείωσε ο τερματικός σταθμός διακίνησης οχημάτων (Car Terminal), όπου σημειώθηκε άνοδος κατά 32% στο διαμετακομιστικό εμπόριο (transit) και 23% στο εγχώριο φορτίο. Σε δηλώσεις του, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, Κάπτεν Φου Τσενγκίου, ανέφερε ότι «το 2017 ήταν η πρώτη πλήρης χρονιά της νέας διοίκησης στο λιμάνι του Πειραιά και σημαδεύτηκε από θετικά αποτελέσματα. Πιστεύουμε ότι, με την υλοποίηση του επενδυτικού μας σχεδίου το οποίο ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη, θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο τόσο η επιχειρησιακή λειτουργία όσο και η οικονομική αποτελεσματικότητα της ΟΛΠ Α.Ε. και όλες οι επιχειρησιακές μονάδες θα εξακολουθούν να παρουσιάζουν θετικά αποτελέσματα».

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο κλάδος της ναυπηγοεπισκευής, όπου κατά το φετινό πρώτο τετράμηνο καταγράφεται άνοδος που ξεπερνά το 10% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα και μάλιστα, παρά το γεγονός ότι οι προϋπάρχουσες δεξαμενές δεν ήταν σε πλήρη λειτουργία λόγω των εργασιών για την εγκατάσταση της νέας πλωτής δεξαμενής. Σημειώνεται πως στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη (ΝΕΖ) εκτελούνται αυτήν την περίοδο εκτεταμένες εργασίες βελτίωσης υποδομών, όπως αναβάθμιση κρηπιδότοιχου, ανακατασκευή δαπέδων, επισκευή/ανακατασκευή σιδηροτροχιών και βελτίωση ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και δικτύων. Οι συνολικές επενδύσεις που προβλέπονται στη σύμβαση παραχώρησης και βρίσκονται σε εξέλιξη στη ΝΕΖ Περάματος, θα ξεπεράσουν τα 55 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή