Πρόσωπα της Τετάρτης

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφυγε την περασμένη Δευτέρα από τη ζωή, σε ηλικία 86 ετών, ο σπουδαίος Ιταλός σκηνοθέτης Ερμάνο Ολμι (φωτ.), ο τελευταίος, όπως θεωρείται, εκπρόσωπος του ιταλικού νεορεαλισμού. Ο Ολμι, ο οποίος στις ταινίες του ασχολήθηκε κυρίως με τα καθημερινά οικογενειακά δράματα, τοποθετώντας τα στο κοινωνικό κάδρο, είναι περισσότερο γνωστός για το «Δέντρο με τα τσόκαρα» του 1978, ταινία η οποία βραβεύθηκε με τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ Καννών. Το φιλμ περιγράφει τη δύσκολη ζωή των χωρικών της Λομβαρδίας, περιοχή όπου είχε γεννηθεί και μεγαλώσει ο σκηνοθέτης.

(…) Ενα καινούργιο τραγούδι που έρχεται να σφραγίσει την εδώ και δύο χρόνια (χαλαρή) συνεργασία τους παρουσίασαν οι Γιάννης Αγγελάκας και Παύλος Παυλίδης (φωτ.). Οι δύο σπουδαιότεροι δημιουργοί του ελληνόφωνου ροκ ερμηνεύουν μαζί τη «Νέα Βαρβαρότητα», σε σύνθεση Παυλίδη και με τα χαρακτηριστικά φωνητικά του Αγγελάκα. Ταυτόχρονα, οι δυο τους ετοιμάζονται και για καλοκαιρινές εμφανίσεις με πρώτη στάση την πλατεία Νερού στις 2 Ιουνίου.

(…) Και δεύτερη εμφάνιση στο Ηρώδειο θα κάνουν οι Calexico, όπως έγινε γνωστό χθες, στις 4 Ιουλίου. Προφανώς, η προπώληση για την πρώτη συναυλία (3/6) πήγε εξαιρετικά καλά, οπότε οι υπεύθυνοι του Φεστιβάλ Αθηνών αποφάσισαν να δώσουν άλλη μία μέρα στην μπάντα των Τζόι Μπερνς (φωτ.) και Τζον Κονβερτίνο, η οποία ούτως ή άλλως έχει πολυάριθμο ελληνικό κοινό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή