ΗΠΑ: Ολιβερ Νορθ, ένας παλιός γνώριμος σε νέο ρόλο

ΗΠΑ: Ολιβερ Νορθ, ένας παλιός γνώριμος σε νέο ρόλο

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Νέος πρόεδρος του ισχυρού λόμπι των όπλων στις ΗΠΑ, του NRA, εξελέγη ο Ολιβερ Νορθ, ένας Αμερικανός πεζοναύτης εν αποστρατεία, που έγινε γνωστός για τον ρόλο του στο σκάνδαλο Ιράν-Contra τη δεκαετία του 1980, ο οποίος πλέον είναι τακτικός σχολιαστής στο Fox News. Το λόμπι έκανε την ανακοίνωση αυτή τη Δευτέρα, μετά το ετήσιο συνέδριό του που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στο Ντάλας, στη διάρκεια του οποίου ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εκφώνησε ομιλία και δεσμεύθηκε να μην αυστηροποιήσει τη νομοθεσία για την οπλοκατοχή.

«Πρόκειται για το καλύτερο νέο από τότε που (σ.σ.: ο εκλιπών πλέον Αμερικανός ηθοποιός) Τσάρλτον Ιστον εξελέγη πρόεδρος της ένωσής μας», σχολίασε ο Γουέιν Λαπιέρ, γενικός διευθυντής του NRA. «Ο Ολιβερ Νορθ είναι ένας θρυλικός μαχητής υπέρ της αμερικανικής ελευθερίας, ένας χαρισματικός ομιλητής και ένας ικανός ηγέτης», πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του ο Λαπιέρ. «Σε αυτούς τους καιρούς δεν μπορώ να σκεφτώ κανέναν πιο κατάλληλο για πρόεδρό μας», τόνισε. Ο Νορθ, 74 ετών, που ήταν ήδη μέλος του διοικητικού συμβουλίου του NRA, θα πρέπει πλέον να διακόψει τη συνεργασία του με το Fox News προκειμένου να αναλάβει τον, κυρίως τιμητικό, ρόλο του προέδρου του NRA. Το όνομα του Νορθ παραμένει στενά συνδεδεμένο με το σκάνδαλο της μυστικής πώλησης όπλων από την κυβέρνηση του τότε προέδρου Ρόναλντ Ρέιγκαν στο Ιράν, τα έσοδα από τα οποία παρέχονταν στους αντικομμουνιστές αντάρτες Contra της Νικαράγουας, οι οποίοι πολεμούσαν για την ανατροπή του προέδρου Ντανιέλ Ορτέγκα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή