Συνέχεια της «μάχης» QCM – Folli Follie

Συνέχεια της «μάχης» QCM – Folli Follie

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζει τον «πόλεμο» με τη Folli Follie το αμερικανικό hedge fund QCM, όπως είχε άλλωστε προαναγγείλει με δηλώσεις του στην «Καθημερινή» ο επικεφαλής του Γκάμπριελ Γκρέγκο. Μάλιστα, διέψευσε μία ακόμη φορά τις φήμες στην αγορά για «χτύπημα» σε νέα ελληνική εταιρεία, επαναλαμβάνοντας ότι δεν εμπλέκεται σε καμία άλλη ελληνική εταιρεία πλην της Folli Follie, ενώ όπως έχει τονίσει συνεχίζει να διατηρεί καθαρές αρνητικές θέσεις στη μετοχή της.

Μέσω μηνύματος στο Twitter, το Quintessential Capital Management τόνισε ότι ετοιμάζει νέα απάντηση επί της λίστας των καταστημάτων που δημοσίευσε τη Δευτέρα η εισηγμένη Folli Follie, ενώ παράλληλα συγχαίρει την άμεση επέμβαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στην υπόθεση.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «η αντίδραση της Ε.Κ. είναι από τις ταχύτερες που έχει συναντήσει». Το QCM, ωστόσο, δεν έχει, προς το παρόν τουλάχιστον, σχολιάσει κάτι σχετικά με το αίτημα της Ε.Κ. για αναλυτική επεξήγηση των επιχειρημάτων που παραθέτει στις εκθέσεις του, προσκομίζοντας τα σχετικά στοιχεία. Οι εξελίξεις, όπως φαίνεται, έχουν προβληματίσει την κινεζική εταιρεία Fosun, τoν δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο της FF Group, με ποσοστό 13,89%, η οποία περιορίστηκε σε μία λιτή ανακοίνωση στο Bloomberg.

Σε σχετικό ερώτημα, στέλεχος της Fosun τόνισε ότι θα συνεχίσει να εξετάζει προσεκτικά το θέμα που έχει προκύψει με την ελληνική εταιρεία, χωρίς ωστόσο να προβαίνει σε οποιοδήποτε άλλο σχόλιο.

Αξίζει να σημειώσουμε πως τη Δευτέρα ξεκίνησε ο κύκλος συναντήσεων μεταξύ εκπροσώπων της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και στελεχών της Folli Follie όπου δόθηκαν διευκρινίσεις για τα στοιχεία των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας, ενώ αναμένεται τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν νέες επαφές των δύο μερών.

Η εισηγμένη αναμένεται να ανακοινώσει άμεσα την επιλογή ελεγκτικής εταιρείας εκ των «Big 4» (τις τέσσερις μεγαλύτερες παγκοσμίως) –Deloitte, ΕΥ, PwC, KPMG– για τον έλεγχο των στοιχείων, όπως ζήτησε και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Να σημειώσουμε πως για την οικονομική χρήση του 2017 τον οικονομικό έλεγχο πραγματοποίησε η Ecovis, η οποία διορίστηκε πρώτη φορά ως ορκωτός ελεγκτής τον Μάιο του 2015.

Απαντώντας στις επιφυλάξεις του QCM για την επιλογή της αυτή, η διοίκηση της FF Group ανέφερε πως η Ecovis διαθέτει περισσότερα από 6.500 στελέχη, δραστηριοποιείται σε πάνω από 70 χώρες, ενώ κατατάσσεται 18η μεταξύ των παγκόσμιων ελεγκτικών εταιρειών, με το fund να απαντά ότι, σύμφωνα με τα δικά του στοιχεία, κατατάσσεται στην 21η θέση.

Σε δηλώσεις του στην «Καθημερινή» σημείωσε πως εάν η FF Group είχε επιλέξει να διορίσει μία από τις μεγάλες ελεγκτικές εταιρείες, αντί της πολύ μικρής Ecovis, τότε αυτό θα είχε ενισχύσει την αξιοπιστία στους επενδυτές και αυτό θα είχε θετικό αντίκτυπο στην πορεία της μετοχής της στο χρηματιστήριο.

Στη Δικαιοσύνη

Παράλληλα, η εισηγμένη εταιρεία επανέλαβε στην Ε.Κ. τη δέσμευσή της για προσφυγή στη Δικαιοσύνη προκειμένου να προστατεύσει το κύρος και την αξιοπιστία της, ενώ επιχείρησε να δημιουργήσει νέα γραμμή άμυνας στις κερδοσκοπικές επιθέσεις, ενεργοποιώντας το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών.

Oπως ανακοίνωσε στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η εταιρεία θα ενεργοποιήσει τις διαδικασίες για την επαναγορά ιδίων μετοχών με ανώτατο όριο τις 6.636.413 μετοχές. Ουσιαστικά, πρόκειται για ενεργοποίηση της απόφασης που ελήφθη στη γενική συνέλευση της 30ής Ιουνίου του 2017.Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί στο 10% του μετοχικού κεφαλαίου και οι επαναγορές θα πραγματοποιηθούν μέχρι την 30ή Ιουνίου 2019.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή