Πρεμιέρα του Φεστιβάλ Καννών στη σκιά του #MeToo και όχι μόνο…

Πρεμιέρα του Φεστιβάλ Καννών στη σκιά του #MeToo και όχι μόνο…

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκάνδαλα, σταρ που διαδηλώνουν και επαναστατικά πανό. Αυτό το Φεστιβάλ των Καννών θα τα έχει όλα! Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι που πιστεύουν ότι όσα θα διαδραματίζονται έξω από τις αίθουσες προβολής θα είναι φέτος πιο ενδιαφέροντα και από τις ίδιες τις διαγωνιζόμενες ταινίες.

Πρεμιέρα του Φεστιβάλ Καννών στη σκιά του #MeToo και όχι μόνο…-1

Lea Seydoux, Andrey Zvyagintsev, Khadja Nin, Robert Guediguian, Cate Blanchett, Denis Villeneuve, Ava DuVernay, Chang Chen και Kristen Stewart.

Οπως αναφέρει και εκτενές δημοσίευμα του AFP, «πρόκειται για το πιο πολιτικοποιημένο Φεστιβάλ Καννών που είχαμε να δούμε εδώ και χρόνια. Και το πιο αμφιλεγόμενο. Με την κινηματογραφική βιομηχανία να μην έχει ακόμα συνέλθει από τα σκάνδαλα με πρωταγωνιστή τον Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, μόλις τρεις γυναίκες σκηνοθέτιδες στις 21 συνολικά ταινίες διαγωνιστικού κομματιού, την Κέιτ Μπλάνσετ και την Κρίστεν Στιούαρτ να σκέφτονται σοβαρά να διαδηλώσουν υπέρ των κινημάτων #MeToo και Time’s Up, την επιστροφή του “κακού παιδιού” του δανέζικου σινεμά Λαρς Φον Τρίερ» σίγουρα, όλα θα είναι στο κόκκινο. Όχι μόνο στο κόκκινο χαλί…

Πρεμιέρα του Φεστιβάλ Καννών στη σκιά του #MeToo και όχι μόνο…-2

Penelope Cruz και Havier Bardem άνοιξαν το κινηματογραφικό φεστιβάλ.

Στην πρώτη συνέντευξη Τύπου του 71ου Φεστιβάλ των Καννών, η Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Κέιτ Μπλάνσετ, τοποθετήθηκε για το πώς το #TimesUp κίνημα μπορεί τελικά να αλλάξει με σοβαρότητα τα πράγματα για τις γυναίκες της βιομηχανίας.

«Καμιά φορά τα πράγματα πρέπει να ασχημήνουν πολύ, πρέπει πραγματικά να πιάσουμε πάτο, για να αναλάβουμε δράση και να γίνουμε καλύτεροι» εξήγησε η Μπλάνσετ, η οποία αφηγήθηκε τι ένιωσε όταν είχε δει την επετειακή φωτογραφία του φεστιβάλ Καννών, με όλους τους κατόχους Χρυσού Φοίνικα και μόνο μία γυναίκα, την Τζέιν Κάμπιον, επί σκηνής. «Αμέσως σκέφτηκα: μισό λεπτό παιδιά. Κάτι, κυριολεκτικά, δεν πάει καλά με αυτή τη φωτογραφία…»

Ταυτόχρονα, η Μπλάνσετ πρόσθεσε ότι δεν θεωρεί ότι τέτοιες κοσμογονικές αλλαγές για ισότητα και ίση μεταχείριση μπορούν να συμβούν σε μία νύχτα και λόγω ενός hashtag.

Πρεμιέρα του Φεστιβάλ Καννών στη σκιά του #MeToo και όχι μόνο…-3

Η ανοιχτή πλάτη της Cate Blanchett συζητήθηκε πολύ.

Πρεμιέρα του Φεστιβάλ Καννών στη σκιά του #MeToo και όχι μόνο…-4

Η Julianne Moore με τουαλέτα Givenchy στο κόκκινο χαλί των Καννών.

Το φεστιβάλ άνοιξε με την ταινία ”Everybody Knows”, το ψυχολογικό θρίλερ του Ασγκάρ Φαραντί με πρωταγωνιστές την Πενέλοπε Κρουζ και τον Χαβιέ Μπαρδέμ. Η πρώτη εξάλλου ήταν η μία από τις τρεις θηλυκές περουσίες που έκλεψαν την παράσταση εντυπωσιάζοντας με την επιλογή της μαύρης τουαλέτας και του σετ κοσμημάτων με τον χρυσό των 18 καρατίων και τα διαμάντια.

 

Διαβάστε περισσότερα στο mustonline.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή