Μπάσκετ: Βάση ο ελληνικός κορμός

Μπάσκετ: Βάση ο ελληνικός κορμός

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι «χοροί καλά κρατούν» στην ΑΕΚ για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, οι συνεντεύξεις των περισσότερων πρωταγωνιστών έχουν την ίδια αποτίμηση για τη νέα αρχή που μπορεί να κάνει η ομάδα μπάσκετ στην ιστορία της και ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Μάκης Αγγελόπουλος σχεδιάζει την επόμενη ημέρα των δύο τίτλων που έχουν κατακτηθεί το 2018. Στις σκέψεις του προέδρου της ΑΕΚ για την επόμενη αγωνιστική περίοδο είναι η επίσπευση των συζητήσεων με την πολιτεία για την παραχώρηση του Ολυμπιακού ποδηλατοδρομίου, ώστε η ομάδα να παίξει στη νέα έδρα της. Η ενίσχυση του «κορμού» Ελλήνων παικτών, θα αποτελέσει προτεραιότητα στις μεταγραφικές κινήσεις, ώστε δύο παίκτες πρώτης γραμμής να στελεχώσουν την επόμενη ομάδα και με χρονικό ορίζοντα τριετίας. Η ΚΑΕ ΑΕΚ ευχαρίστησε τους φιλάθλους για την παρουσία τους στο φάιναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ, το τρόπαιο τοποθετήθηκε δίπλα σ’ αυτά του ’68 και του 2000, ενώ ο αρχηγός Ντούσαν Σάκοτα στο συγκινητικό μήνυμα του στο Facebook ανέφερε:

«Ελπίζω σε 50 χρόνια από τώρα κάποιος να κοιτάξει πίσω σε αυτή τη μέρα και να πει πως “αυτή ήταν η αρχή μιας νέας εποχής για την ΑΕΚ”, όπως κάνουμε εμείς όταν κοιτάμε πίσω στην 4η Απριλίου 1968».

• Οι «μάχες» της παραμονής στην Α1 κατηγορία και της διεκδίκησης της όγδοης θέσης που οδηγεί στη συμμετοχή στα πλέι οφ, δεσπόζουν στο πρόγραμμα της 25ης και προτελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος που θα συνεχιστεί σήμερα και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Κυριακή. Το αθηναϊκό ντέρμπι Παναθηναϊκού – ΑΕΚ θα διεξαχθεί μεθαύριο.

Στη Νέα Σμύρνη, κεκλεισμένων των θυρών, ο Πανιώνιος θα έχει την τελευταία ευκαιρία επιβίωσής του στην Α1 κατηγορία, εφόσον επικρατήσει του ΠΑΟΚ που είναι στην τέταρτη θέση και θέλει να την εξασφαλίσει, καθώς προηγείται μ’ έναν βαθμό από την ΑΕΚ.

Οι «κυανέρυθροι» επιβάλλεται να νικήσουν τον ΠΑΟΚ για να φτάσουν τις 8 νίκες και την τελευταία αγωνιστική να επικρατήσουν και στην έδρα του Ρεθύμνου για να αποφύγουν πιθανή τριπλή ισοβαθμία με τον Κόροιβο και τον ΓΣΛ Φάρο, καθώς υστερούν των δύο άλλων ομάδων και θα υποβιβαστούν με αυτή τη βαθμολογική κατάληξη.

Η Κύμη θα παίξει με τον Κόροιβο και είναι το μεγάλο φαβορί για να συνεχίσει την εξαιρετική πορεία της και να φτάσει τις 14 νίκες, ενώ στη Λάρισα ο Φάρος (11ος) θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό (χωρίς τον Παπαπέτρου) που έχει αποκλειστεί από το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Στην Πάτρα, ο Προμηθέας (3ος) θα υποδεχθεί το Λαύριο (6η θέση), ενώ διεκδικήσιμη είναι η 8η θέση που θα οδηγεί στη συμμετοχή στα πλέι οφ, με τον Αρη και το Ρέθυμνο που θα αναμετρηθούν σήμερα στη Θεσσαλονίκη και τον Κολοσσό, ο οποίος θα παίξει στην έδρα των υποβιβασμένων Τρικάλων, να ισοβαθμούν. Το τζάμπολ και των έξι αναμετρήσεων θα γίνει στις 18.00.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή