Τραμπ: Θετική χειρονομία καλής θέλησης η απελευθέρωση των τριών κρατουμένων από τη Β. Κορέα

Τραμπ: Θετική χειρονομία καλής θέλησης η απελευθέρωση των τριών κρατουμένων από τη Β. Κορέα

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε σήμερα την απελευθέρωση τριών Αμερικανών κρατουμένων από τη Βόρεια Κορέα, σημειώνοντας παράλληλα, ότι θα επιστρέψουν στις ΗΠΑ με τη συνοδεία του υπουργού Εσωτερικών, Μάικ Πομπέο. Λίγο αργότερα, o Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος τη βλέπει σαν «μία θετική χειρονομία καλής θέλησης» από πλευράς της Βόρειας Κορέας, ενόψει της επερχόμενης συνάντησης του με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι ο υπουργός Εσωτερικών, Μάικ Πομπέο επιστρέφει από τη Βόρεια Κορέα μαζί με τους τρεις υπέροχους κυρίους, τους οποίους όλοι ανυπομονούν να γνωρίσουν. Φαίνεται να χαίρουν άκρας υγείας», σχολίασε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος. 

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα είναι παρών κατά την άφιξη τους στην αεροπορική βάση Άντριους μετά τις 9 ώρα Ελλάδος

Η Νότια Κορέα καλωσόρισε την αποφυλάκιση των Αμερικανών κρατουμένων, ενώ εκτιμά ότι το εν λόγω περιστατικό θα έχει «θετική επίδραση» στην επερχόμενη συνάντηση μεταξύ των ηγετών της Β. Κορέας, Κιμ  Γιονγκ Ουν και των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. 

Με την σειρά της η Νότια Κορέα ζητά, δια του κυβερνητικού εκπροσώπου της, την απελευθέρωση των έξι Νοτιοκορεατών κρατουμένων στη Βόρεια Κορέα στο πλαίσιο της προώθησης και ενδυνάμωσης της συμφιλίωσης μεταξύ των δύο χωρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή