Στον Γαστρονόμο Μαΐου

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
Cucina povera (=κουζίνα της φτώχειας) της Τοσκάνης

Στον Γαστρονόμο Μαΐου-1

Το μεγαλείο της τοσκανέζικης κουζίνας φανερώνεται διαβάζοντας τις γραμμές του αφιερώματος του τεύχους του «γ». Συνταγές για όσπρια, κρεατικά, πίτες, ψωμιά και ζυμαρικά από τους καλύτερους Έλληνες σεφ και επιμελημένες από την ομάδα μας. Τα υλικά απλά και καθημερινά αλλά το αποτέλεσμα στο πιάτο μας, μάς αποκαλύπτει την ουσία της λιτής τοπικής κουζίνας. Στη φωτογραφία το περίφημο βραστό της Τοσκάνης και οι παπαρδέλες με ραγού πάπιας.


Λακέρδα και σαρδέλες της Λέσβου

Στον Γαστρονόμο Μαΐου-2

3 μέρες μείναμε στο ψαροχώρι Σίγρι στη Λέσβο και δεν ξαποστάσαμε λεπτό για να καταγράψουμε τη λιτή αλλά πλούσια σε περιεχόμενο και ουσία μαγειρική του τόπου.


Φίνες γαρίδες στο πιάτο μας

Στον Γαστρονόμο Μαΐου-3

Μπήκαμε στην κουζίνα του σεφ Λευτέρη Λαζάρου για να καταγράψουμε και να σας μεταφέρουμε αυτήν την ανοιξιάτικη συνταγή με γαρίδες και αγκινάρες. Το αποτέλεσμα είναι εξαίσιο χάρη στον συνδυασμό των αρτυμάτων.


Ο αρακάς αποκαλύπτεται

Στον Γαστρονόμο Μαΐου-4

Οι σαλάτες του Μαΐου φτιάχνονται με αρακά. Εξαιρετικής νοστιμιάς σαλατογεύματα που θα αλλάξουν τη γνώμη που έχουμε για το λαχανικό. Στη φωτογραφία σαλατοφαγητό με αρακά και αυγό μελάτο και σαλάτα με αρακά, κινόα, αβοκάντο και μυρωδικά.


Συνταγολόγιο Μαΐου

Στον Γαστρονόμο Μαΐου-5

24 συνταγές για το καθημερινό μας τραπέζι με ζυμαρικά, όσπρια, λαχανικά, ψάρι και κοτόπουλο. Στη φωτογραφία τα ντολμαδάκια με ντοματόρυζο του Νικόλαου Κατσάνη.


100% ελληνική κουζίνα

Στον Γαστρονόμο Μαΐου-6

Ο σεφ Αστέριος Κουστούδης φέρνει την αλλαγή στο κλασικό κοκκινιστό αρνί και το σιγομαγειρεύει με κρασί, δεντρολίβανο, μουστάρδα και δάφνη.


Ρουμελιώτικες πίτες

Στον Γαστρονόμο Μαΐου-7

Mερακλίδικες, εξαίρετης φαντασίας και σχεδόν πάντα με τυριά, οι ρουμελιώτικες πίτες είναι ο ορισμός της νοστιμιάς και της οικονομίας των υλικών.


Παστίτσιο σε νέα… εκτέλεση

Στον Γαστρονόμο Μαΐου-8

Ο σεφ Αλέξανδρος Τσιοτίνης μας προτείνει το παστίτσιο με μοσχαρίσια μάγουλα σιγομαγειρεμένα σε Ξινόμαυρο. Ευτυχώς μας αποκαλύπτει και τα μυστικά του.


Σπαράγγια στο λεπτό

Στον Γαστρονόμο Μαΐου-9

Πανέ, σούπα και σε συνοδεία με απάκι και αυγό ποσέ. Πρωτότυπη μαγειρική με το λαχανικό της άνοιξης.


Το φρούτο του μήνα

Στον Γαστρονόμο Μαΐου-10

Οι φράουλες επιστρέφουν και εμείς δε τις χορταίνουμε. Ξεφεύγουμε από τις κλασικές μαρμελάδες και τα γλυκά και ετοιμάζουμε πρωτότυπα αλμυρά σνακ που θα συναρπάσουν τον ουρανίσκο μας.


Ψωμί με μέλι

Στον Γαστρονόμο Μαΐου-11

Η Ελισάβετ Κουλούρη, δημιουργός του διαδικτυακού αρτοποιοίου Betty's Bakery ζυμώνει το ψωμί του «γ» και βάζει λεβάντα. Έξτρα μυστικό της μαστόρισσας για να το φτιάξουμε μόνοι μας.


Κλασικά αλλά και διαφορετικά

Στον Γαστρονόμο Μαΐου-12

Η μαγείρισσα Νένα Ισμυρνόγλου παίρνει την αγαπημένη σε όλους σπανακόπιτα και την κάνει τηγανίτες για να φάμε στο πρωινό μας. Το αποτέλεσμα ιδιαίτερα νόστιμο.


Στο ζαχαροπλαστείο

Στον Γαστρονόμο Μαΐου-13

Μέχρι και το ψωμί της προηγούμενης ημέρας αξιοποιούμε για να φτιάξουμε τα λαχταριστά γλυκά της Τοσκάνης. O Στέλιος Παρλιάρος μας μυεί στη ζαχαροπλαστική της βόρειας Ιταλίας. Στη φωτογραφία Sciacciata alla Fiorentina και Zuccotto.

Κυκλοφορεί στις 13/05 με την Καθημερινή της Κυριακής.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή