Σκληρή γλώσσα Κ. Γαβρόγλου σε Γ. Πατούλη

Σκληρή γλώσσα Κ. Γαβρόγλου σε Γ. Πατούλη

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σκληρή γλώσσα απάντησε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στον δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) Γεώργιο Πατούλη για το θέμα της εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής αγωγής. Η ΚΕΔΕ ζητά τη μη εφαρμογή της.

Συγκεκριμένα ο κ. Γαβρόγλου συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη και τον κ. Πατούλη. Ο κ. Γαβρόγλου δήλωσε ανυποχώρητος στην εφαρμογή του νόμου για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι τόσοι πολλοί δήμαρχοι συμφώνησαν στην άμεση εφαρμογή του.

«Είναι σαφές ότι σημαντικό στοιχείο για την επιτυχία μιας τέτοιας εμβληματικής μεταρρύθμισης είναι η συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και το υπουργείο θα την επιδιώξει με κάθε τρόπο» είπε.

Ως προς τον ισχυρισμό του κ. Πατούλη ότι ορισμένοι –  συνολικά 11 – από τους 184 Δημάρχους δεν συναίνεσαν στην εφαρμογή του μέτρου, το Υπουργείο Παιδείας τον αντέκτπυσε λέγοντας ότι οι γνωμοδοτικές εισηγήσεις προς τον Υπουργό από τις τριμελείς επιτροπές στις οποίες συμμετέχει και ο δήμαρχος ήταν ομόφωνες ως προς τη δυνατότητα άμεσης υλοποίησης της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης στους συγκεκριμένους δήμους.

Τέλος, συζητήθηκε η ανάγκη διαμόρφωσης συγκεκριμένου σχεδιασμού, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες σε επίπεδο υποδομών και να επισπευσθούν οι απαραίτητες διαδικασίες επισκευών και συντήρησης των σχολικών κτιρίων που αποτελούν αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης.  

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή