Στάση αναμονής στο Χ.Α. μετά την αναταραχή

Στάση αναμονής στο Χ.Α. μετά την αναταραχή

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη βοήθεια επιλεγμένων μετοχών από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, το ελληνικό Χρηματιστήριο προσπάθησε να κλείσει τις «πληγές» που άνοιξε από την περασμένη Παρασκευή το θέμα της Folli Follie, καταφέρνοντας, ωστόσο, να ολοκληρώσει τη συνεδρίαση με οριακά κέρδη.

Αν και έως τα μέσα περίπου της συνεδρίασης κατέγραφε κέρδη άνω του 1% μετά την ενεργοποίηση των αγοραστών σε αρκετά blue chips, στη συνέχεια κατέβασε σημαντικά ταχύτητα, φθάνοντας να κλείνει στο +0,09% και στις 818,67 μονάδες, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής μετά ένα τριήμερο έντονων κραδασμών.

Παρά το θετικό πρόσημο στον γενικό δείκτη, η αβεβαιότητα για την αξιοπιστία των ελληνικών εισηγμένων πλανάται ακόμη πάνω από το ταμπλό και επηρεάζει την επενδυτική διάθεση, τη στιγμή που το κλίμα και στα ελληνικά ομόλογα έχει επιδεινωθεί σημαντικά.

Από τη συνεδρίαση-θρίλερ της Τρίτης, οι γραμμές άμυνας της διοίκησης της Folli Follie στήριξαν τη μετοχή με την ενεργοποίηση του προγράμματος επαναγορών, ενώ και η κινεζική Fosun –ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της FF Group– έστειλε έμπρακτο μήνυμα στήριξης προς την εισηγμένη, αυξάνοντας τη συμμετοχή της. Ετσι, χθες, η Folli Follie έκλεισε με κέρδη 8,13%, ενώ στο διήμερο σημείωσε άλμα 23%. Στηρίξεις βγήκαν ήδη από την προχθεσινή συνεδρίαση και στις τρεις μετοχές του ομίλου Intracom, οι οποίες βρέθηκαν και αυτές στο επίκεντρο του sell-off, με αποτέλεσμα να κλείσουν χθες με ισχυρά κέρδη, με την Intralot να ξεχωρίζει στο +4,09%.

Οπως σημειώνουν οι αναλυτές, μετά τις έντονες αναταράξεις και την εκτόξευση της μεταβλητότητας των προηγούμενων ημερών, η χθεσινή και οι αμέσως επόμενες συνεδριάσεις είναι κρίσιμες για την αγορά σε ό,τι αφορά την προσπάθεια εξισορρόπησης και διαμόρφωσης του κλίματος για τη συνέχεια. Οπως επισημαίνουν, η πρόσληψη ανεξάρτητου ορκωτού ελεγκτή στην FF Group αποτελεί σημαντικό βήμα στο να δοθεί σύντομα ορατότητα στους επενδυτές, των οποίων η εμπιστοσύνη έχει κλονισθεί. Εν τω μεταξύ, προβληματισμό έχει προκαλέσει στην αγορά η επιδείνωση της εικόνα των ομολόγων, όπου οι ρευστοποιήσεις έχουν τον πρώτο λόγο τις τελευταίες ημέρες, με την απόδοση του 10ετούς να σκαρφαλώνει πλέον στο 4,2% και στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Απριλίου, ενώ το 3,2% άγγιξε η απόδοση του 5ετούς και το 3,89% η απόδοση του 7ετούς ομολόγου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή